Депеш Мод продължават турнето до пролетта


Депеш Мод продължават турнето до пролетта

4510

"Tour Of The Universe" на Депеш Мод (Depeche Mode) продължава до пролетта.

Концертните дати на именитите англичани вече са 107 (84 състояли се и 23 предстоящи). Последните две от тях са в Дюселдорф - на 27 и 28 февруари.

След близо месец пауза покрай празниците титаните отново се юрват по трасето в Берлин днес. Там, а и до края на обиколката, ще бъдат подгрявани от не кого да е, а от техните сънародници: ранните индъстриъл гурута и чираци на Депеш през 80-е - Ницър Ебб (Nitzer Ebb).

Съпорт на Дейв Гахан и Ко. бяха основно Соулсейвърс (Soulsavers) през есента и шведите Петер, Бьорн и Джон (Peter Bjorn аnd John) за американските им шоута.

Интересът съм триото в момента не е малък - безбройните фенове в Лондон след две поредни дати през декември край Темза на славната "02 Arena", oчакват още две изяви на любимците си сега. На концертите в британската столица гардовете дори раздавали номерчета на „обедните” фенове в борба за място на първия ред - да се знае кой след кого е, видяха агенти на "MySound.bg" на място.

След толкова много добавяния на нови гигове в програмата, изглежда съвсем възможно афишът на турнето да продължи да набъбва и напролет, така че да зарадва и българските почитатели на Депеш Мод. Те бяха попарени от отлагането на предвидения за националния стадион "Васил Левски" в София и договорен от "СМЕ" концерт миналия юни. Вероятно обиколката няма да продължи плътно до лятото, но няма да е изненада, ако, подобно предишното  турне през 2005/6,  има пауза, а после добавени няколко стадионни прояви през лятото, прогнозират от фен-клуба на музикантите.

Друг, по–малко вероятен сценарий с щастлив за родните меломани завършек, би било шоу в зала през март например. За съжаление, у нас няма пригодена за подобен род изява зала (с поне 15–20 000 места капацитет), а за стадионни гигове е все още студено по това време на годината.

В Загреб, където Депеш Мод ще имат гиг на Свети Валентин - 14 февруари, събитието е обявено като част от "Arena - Tuborg Greenfest". Именно под същия наслов следваше да е изявата на триото у нас, а също и при други от отпадналите дати като тази в Белград например.

Концертът в хърватската столица ще се състои в зала, а посетителите ще влизат направо с билетите за първоначално предвидената дата 30 май 2009 без презаверяване.

Въпросното помещение е малко, сравнено с двойно повечето желаещи да видят легендарната група в България. На столичния стадион "Локомотив" през 2006 присъстваха над 40 000. Но в Полша, където почитателите на бандата са твърде много, проблемът е разрешен с лекота.

Първоначално бе предвидено едно шоу във Варшава, което не се състоя, но сега - през февруари, полските дати - две на брой, са в зала в град Лодз.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички