Димитър Йосифов с юбилеен концерт


Димитър Йосифов с юбилеен концерт

7831

Първият български естраден певец Димитър Йосифов стяга юбилеен концерт в залата на ВИАС срещу "Римската стена" в София.

Събитието е от 19 ч. на 7 март, неделя, информира музикалният портал bgestrada.com.

Макар и навършил 75 на 13 февруари, изпълнителят на хитовете „Марина”, „Сто милиона или левче” и „Бела Белинда” е в отлична кондиция и продължава да пее и записва албум след албум. Голяма част от хитовете му ще прозвучат на празничния рецитал.

Доайенът на родната естрада е поканил колеги, за които италианската песен е била нещо повече от мода. Двама от тях пристигат почти от летището - Данчето Христова от турне в Канада и Куба, и Веселин Маринов - също от Канада. Освен Маргарита Хранова, Михаил Йончев и Христо Паскалев-Паскал, изненадата за публиката ще бъде дует на баща и дъщеря - Димитър Йосифов със своята гордост, оперната певица Добрина Икономова, известно име от афиша на столичния оперетен театър.

"Посланикът на италианската песен" или „бащата на трио НЛО”, както често наричат певеца, дава и път на дузина млади изпълнители, да се изяват на юбилейното му шоу – Поли Генова, Кайо, Ива, Анжела и Севи.

Специален гост от Италия е певецът Луиджи Мартилоти, който навремето е гостувал и на фестивала „Златният Орфей”.

За сценарист и режисьор Димитър Йосифов е поканил своя колега и приятел по карти Боян Иванов, известен не само с кулинарните си умения, но и с перфекционизма си на сцената.

Тази година за пореден път певецът юбиляр присъства на фестивала "Сан Ремо" в Италия в списъка на акредитираните гости и журналисти. Именно в своята втора родина той посрещна личната си годишнина. Най-големият подарък за него там бе срещата с внучката му Катя, която е първа година студентка и не бе виждал с месеци.

Приятелско рамо и пожелание за успех му даде и легендата на италианската естрада Тото Кутуньо (на снимката - вдясно до Димитър Йосифов).

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички