Директно от Андалусия, Давид Перез в спектакъла Puntal


Директно от Андалусия, Давид Перез в спектакъла Puntal

3944

Един от най-експресивните фламенко танцьори и хореографи на съвременната сцена - Давид Перез (David Perez), ще гостува в България със спектакъла си Puntal.

Артистът идва директно от Андалусия, за да представи своето изкуство на родната публика в Sofia Live Club от 20.30 ч. на 9 март. Това ще е трета визита на Перез в  София. Както MySound.bg писа, той бе гост на презентацията на "Не бе лъжа", сингъл на родната формация DelPadre от времето, когато се все още се наричаше Румба Афисионадо (Rumba Aficionado).

Перез вече проведе едноседмични курсове по фламенко танц, но сега за първи път ще има въможност да покаже своя творба на наша сцена.

Puntal ("Опорна точка") е спектакъл, роден от естествената творческа потребност  и от най-дълбоките кътчета на артистичната душа на танцьора Давид Перез. Без излишна преднамереност и драматургия, талантливият танцьор разчита на изразни средства и чувства, които се считат за стабилна вътрешна опора на артиста въобще. Спектакълът се ражда от емоцията, която извира от недрата на фламенко изкуството - именно от онази негова чувствителност, която го отличава от останалите.

От неговото а и б.
От неговите експресивни средства.
От неговите движения.
От неговата тъга.
От неговите жестове.
Чрез трите опорни точки на фламенкото - пеене, китара и танц.   
Трите опопрни точки, които са есенцията на танца на Давид Перез.
Гласът, чрез който вибрират сетивата му. Китарата, която вдъхва живот в тялото му и танцът - неговият език, чрез който свободно и в пълнота разкрива истинския си потенциал. И го показва така, както той може. Диво, неподправено, нежно, красиво.

Puntal е класически прочит на фламенкото, с почит към традицията и представяне на най-характерните песенни и ритмически форми. С него на сцената ще бъдат китаристът Мигел Перес и певицата Инмакулада Риверо.

Давид Перез започва да се занимава с фламенко танц отрано като първоначално се обучава в школите на Маноло Марин, Алеханро Гранадос и Мануел Бетансос. Този начален, подготвителен етап завършва със специфична интензивна работа при известните хореографи Рафаел Кампайо и Хосе Гранеро.

През 1996 Давид слага началото на професионалната си кариера с участието си в балета Al-Guadaira, участва с изпълнения в най-известните заведения със сцена, т.нар.  tablaos като Ла Каса де ла Мемориа в Севиля, Каса Патас в Мадрид, а днес вече изнася своя спектакли на най-престижните форуми като Фламенко фестивала в Херес де ла фронтера, Фламенко биеналето и Ларачи Фламенка в Севиля, Фламенко фестивала в Ним и други. Пътува из цял свят като танцьор в редица спектакли на Хавиер Латоре, Мануела Караско и Хавиер Барон, а освен това изнася и семинари, тъй като е убеден, че фламенкото може да бъде възприето и изразено навсякъде по света. Именно по този начин  придобива опит и наблюдение как се възприема фламенкото в страни като Тайван, Китай, Япония, Франция, Холандия, САЩ, Мексико, Дубай и много други. Още при първото си гостуване у нас той се убедил, че испанците и българите имат сходни характери, затова и тук се чувства добре.

Давид Перез ще бъде една седмица в София - от 4 до 10 март, и всеки желаещ може да пие от извора и да се запише на различни нива уроци по фламенко. За повече информация http://flamencobg.com
     
Билети за Puntal в Sofia Live Club се продават в мрежата на "Тикет Плюс", в "Дюкян Меломан" и в интернет на www.ticketplus.bg на цена 30 лв. в предварителна продажба и 35 лв. на врата в деня на концерта.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички