Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи

Джон Криймър и стаята на тайните в Ялта


Джон Криймър и стаята на тайните в Ялта

1318

Интересна бе вчерашната нощ за софийския клубен живот.

"Ялта" бе домакин на “Drugness Relief Opening Season Party” с поредното световно хаус величие, а именно Джон Криймър (John Creamer).

В близкото минало той не се разделяше с музикалната си половинка Стефан Кей, но партито мина без него вчера. В замяна на това подкрепа зад пулта му оказа небезизвестният Маршал (Marshall), чието истинско име е Луиджи Рока.

Криймър беше истинска музикална експлозия преди около 3-4 години. Периодът определено може да се нарече негов заради невероятните парчета и ремикси, които направи тогава. “Healing”, “Storm”,  “Something To Lose” с Надя Али, както и ремиксът на “Rapture” на Айо са все още парчета, които се пускат и доразвиват от останалите големи имена на хаус сцената по световните клубове.

В последно време обаче Джон е леко в сянка - не е издавал тракове доста отдавна. В известен смисъл "Ялта" имаше честта да посрешне такъв важен гост вчера по простата причина, че и сценичните изяви на диджея са доста редки. Маршал пък, от друга страна, е на върха на вълната в момента. Всяко негово парче присъства сред 100-е най–сваляни тракове в "Бийтпорт", което го превърна за отрицателно време в принц на платения даунлоуд.

Така че имаше всички основания да се очаква купонът да разцепи мрака. Да, ама не... Диджеите се постараха, но по независещи от тях причини го направиха по- скоро локално, отколкото основно събитие на вечерта. Клубът бе полупразен...

Причина се оказа силната конкуренция и крехката пристрастеност на столицата. Отдавна е ясно, че в София направят ли се две или три партита едновременно, обещаващи силни нощни емоции, само едно от тях ще спечели със сигурност, докато другите са  обречени, независимо дали заслужават или не. "Ялта" почти винаги е сред печелившите партита заради невероятните имена, които се обявяват в неговия афиш, но вчера не беше така... Електро суинг грандът Паров Стелар (Parov Stelar), застанал зад пулта на Sofia Live Club, беше изтеглил почти цялата парти публика снощи. Истерията за билети за неговото парти, свършили доста по–рано от началото на самата изява, бе както изненадваща, така и основателна.

Различният стил на изявите, които се опитва да прокара напоследък управата на Sofia Live Club, ведно с хубавата атмосфера там, е премислен и печеливш ход. Така че за новия парти сезон се очертава интересна интрига между тези две заведения.

Извън този конкурентен съспенс обаче, Джон Криймър и Маршал заслужаваха повече внимание.

Липсата на очи и уши за големите имена на електронната музика е лукс, който малка София не може да си позволи.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички