Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Електронното чудовище Джон Дигуид вилня в зала Христо Ботев


Електронното чудовище Джон Дигуид вилня в зала Христо Ботев

1358

Напук на едно отдавнашно твърдение, че 45 години стигат, двуцифрените годишнини, завършващи на 5, никога не са достатьчни.

Трябва още и още...

Това в пълна степен важи за Метрополис.

Пионерите на електронното движение отпразнуваха цели 15 години дейност с голямо парти снощи. Да оцелееш толкова години в музикалната среда в България, си е нещо като подвиг и именно заради това рожденият ден трябваше да се отбележи както подобава.

Да води купона беше поканен не кой да е, а самият Джон Дигуид (John Digweed).

Събитието в столичната зала "Христо Ботев" припомни какво е хаус ритъмът да ти цепи мазилката и какво е хиляди крака да се движат в ритъм по лъскавия под.

Но какво да се прави – това е съдбата на спортните зали в България!

Дигър, както понякога наричат звездния британец, премина през публиката, за да стигне до пулта, воден от Смърфа, а Ясен Петров благодари на феновете за подкрепата през годините, като подчерта, че Джон заслужавал всеки път да е техен гост... После изкрещя името му.

Малко са онези диджеи, които пускат музика, създаваща усещането за някаква разумна сила и мощ, която не те кара да се предаваш, биейки ти ъперкъти, а която интелигентно и някак с уважение те превзема...

Не са много и онези зад пулта, които могат да бъдат наречени консерватори, макар че изглежда немислимо - особено в електронната музика, да съществува подобно определение за артист.

Струва ми се че Джон (защо още не са му дали титлата сър?) е един от тях. С винаги сериозното си лице и поведение, той придава тази сериозност и на сетовете си, която се усеща и в неговото радиопредаване "Транзишънс". Дигуид оставя впечатление за вглъбен учен, който чрез моментните си манипулации вади бийтове някъде от най-дълбокото на електронната наука. Като прибавим и това, че не е от вчера зад пулта, можем само да кажем, че за гост на своя рожден ден Метрополис бяха поканили същинско електронно чудовище.

Страхотен Джон Дигуид!

И за да се върнем на темата, че 15 години не, стигат... Истината е горе-долу такава: именно заради Метрополис българската публика стана свидетел на много грандиозни партита и успя да види доста електронни звезди в годините на техния пълен блясък и апогей.

Сега родните диджеи и промоутъри имат и собствен клуб – "Елемент", където да канят най–верните си фенове. Нека им пожелаем още дълго да развиват дейността си!

И вече официално: честит рожден ден!

Keep going guys…

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички