Elevation Music става тридневен фестивал


Elevation Music става тридневен фестивал

1653

Elevation Music Festival 2012 ще прибави към програмата си и трета фестивална вечер, оповестиха организаторите.

За радост на родните клъбъри и меломани, второто издание на събитието ще открие двете по-малки сцени още на 22 юни вечерта, като цената на билета ще остане непроменена. Както MySound.bg вече съобщи, фестът е обявен за юни край София.

Четирите нови попълнения сред диджеите на тазгодишното събитие, които ще се присъединят към легендарните Fatboy Slim и Рони Сайз (Roni Size), са Rev.Run от Run D.M.C., Breakboat,  Pendulum DJ set & Verse и Ед Соло (Ed Solo) (на снимката). Тази плеяда от култови имена ще се изяви на танцувалната сцена на Elevation Music Festival 2012.

Отличникът на Run D.M.C и френският "магьосник" Breakoat са едни от артистите, които за първи път ще посетят България в рамките на фестивала.  

VH1 нарича RUN D.M.C  "най-великите хип-хоп артисти на всички времена". Rev.Run обещава да докаже на родните фенове, че дори и за самостоятелните му изяви като диджей това определение важи с пълна сила. Парижанинът Breakboat (на снимката) ще демонстрира изкуството да смесва най-добрите елементи от денс, електро и хип-хоп с умение и прецизност. Изпод ръцете на краля на Booty Breaks, Eд Соло ще се лее много танцувален брейкбийт, дъбстеп и дръм-ен-бейс, Pendulum DJ set & Verse допълнително ще разгорещят феновете на клубния саунд.

Билети за фестивала, който ще се проведе на 22, 23 и 24 юни, могат да бъдат намерени само в мрежата на Eventim.

Joseph "Run" Simmons,  или Rev.Run,  е един от членовете на култовата банда  Run D.M.C. Създаването на групата е едно от най-влиятелните и големи събития в историята на хип-хопа. Именно тяхна е заслугата за проникването на този стил в популярната музика. Приети са и в Rock Аnd Roll Hall Оf Fame на 4 април 2009 -  втората рап банда, въведена там след Grandmaster Flash and The Furious Five.

Simmons носи прякора Run от "running at the mouth" - използва се за човек, който говори много или използва много думи. Преди основаването на легендарната група, Rev.Run се изявява като диджей за Къртис Блоу (Kurtis Blow) като DJ Run Love, Тhe Son Оf Kurtis Blow в областни рап шоута в началото на 80-те. Междувременно Run споделя касети от своите участия по концерти с приятелите от квартала и със своя приятел Darryl "D.M.C" McDaniels. По време на едно от участията си Simmons принуждава Darryl да се качи с него на сцената и това полага основите на още съвместни изяви. След като и двамата влизат в различни университети, не само че не спират да поддържат връзка, а и решават да вкарат и друг приятел - DJ Jam Master Jay, да ги допълва. Така през 1983 тримата издават първия си сингъл "It’s Like That" в звукозаписното студио на малкия лейбъл Profilе, което бележи началото на една епоха, а именно сформирането на революционното трио Run D.M.C.

Дори и да звучи странно за творец с име Eд Соло (solo- сам), този трудоспособен и плодотворен продуцент е известен с това, че работи с много други музиканти. Родните фенове го обичат и познават от изявите му у нас. Ед си сътрудничи с Deekline, Крафти Кътс (Krafty Kuts), Skool Оf Though, Brockie - всички те са били облагодетелствани от решението да работят с Eд Соло в студиото. Израснал в източен Лондон, слушайки пиратски радиопрограми и трупайки опит като асистент продуцент в известното студио Sour, той се превръща в истински майстор на звуковете.Ед Солов сам по себе си е икона на световната дръм-енд-бейс, брейкбийт и дъбстеп сцена. Създател е на Slugde Records и съвместния с Deekline лейбъл Hot Cakes.

Пендулум (Pеndulum) са банда, миксваща рок с електроника и по-специално дръм-ен-бейс. Формацията е създадена през 2002 в Perth, Австралия, от Rob Swire, Gareth McGrillen и Paul Harding. Harding е диджей ветеран, докато Rob Swire и Gareth McGrillen са били част от рок бандата Xygen, но след като чуват песента на Konflict - "Messiah", са завладяни от дръм-ен-бейса. През 2003
тримата получават подкрепата на едни от големите имена от тази сцена - Adam F и DJ Fresh от Bad Company, които ги канят да се присъединят към новосъздадения лейбъл Breakbeat Kaos и това става причина за преместването им във Великобритания. Своя дебютен албум "Hold Your Color" Пендулум издават през 2005. Добре приет от критиците както във Великобритания, така и в Австралия, той се превръща в един от най-продаваните дръм-ен-бейс издания на всички времена. Само за 12 месеца са продадени към 300 000 копия. Песента "Vault" носи на проекта и приза за най-добър трак на годината, влизайки в листите  на много световни диджеи. Типични за музиката на формацията са са тежките бийтове, придружени от слаба, едва доловима бас линия. Последният им албум "In Silico", в който участват китаристът Perry ap Gwynedd, барабанистът Paul Kodish и световноизвестното емси Verse (a.k.a Ben Mount), е доказателство за склонността на музикантите за непрекъснати експерименти – в парчетата има много рок елементи, комбинирани по уникален начин с техния стил музика.

Thibaut Berland, още познат като Breakbot, издава първия си сингъл "Summer Party"/"Happy Rabbit" на 21 май 2007 за със звукозаписната компания Moshi Мoshi. Той твори в забавен-парти стил. Парижанинът е овладял изкуството да смесва най-доброто от денс, електронната и фънк музиката до съвършенство. Роден през 1981, Thibaut е увлечен от звуците и картините на следващото десетилетие и се разкъсва между двете си страсти - любовта към анимацията-графики и комикси, и музиката. Благодарение на образованието си в сферата на компютърни графики, заедно с двама свои приятели, той създава първия си късометражен анимационен филм. Впоследствие режисира няколко телевизионни анимационни реклами и видеоклипове.  В същото време започват експериментите му с електронната музика, различен ритъм, клавишни инструменти, вокали и всичко това - ала Draft Punk-esque get-yo-funk-on бас.  

Още - на:

www.elevation.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички