Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще ни представят на Евровизия 2013


Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще ни представят на Евровизия 2013

4164

Елица Тодорова и Стоян Янкулов-Стунджи ще представят България на песенния конкурс "Евровизия" тази година.

Както MySound.bg вече писа, той ще се проведе в Малмьо, Швеция, след като Loreen спечели съревнованието с парчето "Euphoria", събирайки 372 точки.

Събитието ще се състои между 14 и 18 май. Страната ни ще се състезава във втория полуфинал, обявен за 16 май.

Изпълнителите бяха избрани от БНТ чрез вътрешна селекция съгласно утвърдения регламент. Продуцентите и специалистите разгледаха и обсъдиха много и различни варианти. При взимането на решение е надделял фактът, че Елица и Стунджи са най-успешният представител на България в конкурса и веднъж вече са спечелили доверието на публиката, обосноваха решението си от медията.

Изпълнителите приели поканата и потвърдили, че са съгласни да участват.

"Честно казано, не бях изненадан. Очаквах, че рано или късно ще ни поканят отново след предишното ни участие през 2007 (с песента "Вода" - б.р.)", не крие перкусионистът. "Благодаря за вниманието към нас, както и надеждата, че достойно ще представим България. Няма да казвам дали се радвам или не, че отново ще участвам в "Евровизия", но това ме поставя пред голяма отговорност. Не мога да гарантирам, че ще спечелим, но ще направя всичко, каквото зависи от мен, да представим достойно България по най-добрия начин с песента - която и да е тя. Нека всички, според които е трябвало да спечелим "Евровизия" през 2007, ни подкрепят", призова повелителят на ритъма, подчертавайки отговорността, с която приема предизвикателството.

"Налага ни се да представим страна с тотално сринат имидж пред света и пред Европа конкретно", с горчивина коментира Янкулов. Вестта за селекцията на БНТ идва в удобен за тандема момент. Както вече информирахме, Стоян и Елица работят по своя трети съвместен албум и могли да реагират бързо с предоставяне на необходимите 5 песни, от които комисията на БНТ да избре три. Те ще бъдат официално обявени и представени на живо в предаването "Неделя х 3" на 17 февруари. Още една "пресявка" престои на 3 март. Парчетата не трябва да са били публично изпълнени или комерсиално разпространени преди 1 септември 2012. Максимално допустимото времетраене на всяка песен е 3 минути.  "Това е едно добро място, на което можем да работим за положителния имидж на страната ни и да покажем сплотеността и гостоприемството на българите като народ с древна култура и идентичността ни като нация"- Елица е по-оптимистично настроена. "Благодаря за обичта на феновете, оценявам тяхната подкрепа. Ще  дам всичко от себе си, за да представим България достойно и да бъдем запомнени като модерни воини на днешното време, със свободен дух и изключителен хъс и амбиция. Българските ритми и любовта към корените и фолклора ни са ключът към успеха", допълни вокалистката.

Поредността на изпълненията ще се определи от жребий. Заснетите песни ще се ротират в рамките на две седмици в програмите на БНТ и радиа - медийни партньори на БНТ. Селектираните изпълнения ще бъдат представени още веднъж в телевизионно шоу по БНТ на 3 март 2013, когато зрителите и специално жури ще ги оценят.

Петчленният състав на комисията е идентичен на журито за гласуване по време на полуфиналите и финала на международната фаза на конкурса и се определя от Генералния директор на БНТ съобразно международните изисквания в регламента. На първо място ще се класира песента, получила най-много точки от общото гласуване, като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест. Ще се гласува по телефона и с есемеси.

Според допитване на БНТ до феновете на конкурса успешната песен е динамична, с етно елементи, изпълнена на български и английски. Най-важните й елементи са композицията, хореографията и вокалното изпълнение.

Големият финал на "Евровизия" 2013 е 18 май.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички