Фанфаре Чиочарлия в нов албум с китариста на Елтън Джон


Фанфаре Чиочарлия в нов албум с китариста на Елтън Джон

3945

Една от добрите новини, с които  Фанфаре Чиочарлия пристигат за изява в Голямото балканско надсвирване, е новият албум "Devil’s Tale".

Както MySound.bg нееднократно информира, събитието ще се състои в зала 1 на НДК на 15 октомври.

"Devil’s Tale" е съвместен проект на румънските музиканти и известния китарист и композитор Адриан Расо. Официалното премиера на диска в Канада, родината на Росо, беше на 24 септември. В проекта има много гостуващи звезди като Джон Лоргенсън (китарист на Елтън Джон), Родриго (Rodrigo y Gabriela) и други световноизвестни музиканти. По случай излизането на "Devil’s Tale" Фанфаре пуснаха 250 хиляди лимитирани копия с допълнителни версии на парчета и лични автографи от звездите. Специалното издание притежава и уникална обложка с Адриан Расо в ролята на вълшебен джин. По този повод румънците решиха да се пошегуват и написаха в своята фейсбук страница: "Като бонус, Адриано Росо ще ви предскаже бъдещето!". Някои от новите парчета ще бъдат изпълнени пред българската публика, привилегирована да чуе песни от албума само няколко седмици след неговото излизане.  

Иво Папазов - Ибряма пък бе сред участниците в International Clarinet Festival, който се проведе в Истанбул наскоро. Виртуозният музикант представи България като един от най-добрите кларинетисти на родна земя и в Европа. Той изпълни традиционни български мелодии, примесени този път и с малко джаз заедно със свои колеги в Cemal Reşit Rey Concert Hall. В предстоящото надсвирване Папазов ще зарадва почитателите си с любими песни от фолклора, но няма да липсват и импровизации.

Неговите колеги Бобан и Марко Маркович също започват есенния сезон с големи участия. На 5 октомври стартира тяхното турне в Словакия, а след това пристигат за шоуто в България.

На 15 октомври Голямото балканско надсвирване ще събере звезди от сръбската, румънската и българската сцена, които умело боравят с фолклорните ритми, примесвайки ги с различни мотиви от цяла Европа. В зала 1 на НДК ще застанат рамо до рамо оркестърът на Бобан и Марко Маркович, веселите румънци Фанфаре Чиочарлия и емблематичният за България изпълнител Ибряма. В репертоара им са много от добре познатите парчета, но и нови композиции, които ще прозвучат на българска земя малко след премиерните си дати по света.

Билети могат да бъдат закупени в мрежите на Ticketpro и Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички