Фронтменът на Джая Дъ Кет и Дъ Помориънс с три изяви в България


Фронтменът на Джая Дъ Кет и Дъ Помориънс с три изяви в България

6911

Предстои второ самостоятелно гостуване на Джеф Лагадек (Geoff Lagadec) (на снимката) - фронтмен на добре познатата у нас американско-холандска формация Джая Дъ Кет (Jaya The Cat).

Той пристига отново под псевдонима Massive Revenge In Paris, подобно визитата си като част от турнето Jah-Darmery Vibes през март. Акцентът сега е пълен концертен сет на Дъ Помориънс (The Pomorians), както и музикална селекция от Лейзи Фейс (Lazy Face).

Изявите на Дъ Помориънс и техните гости включват три града, а стартират от столичния клуб "Строежа" утре, 25 ноември.

Именно по инициатива на популярното заведение преди година и половина поморийците, тогава действащи на територията на Холандия, Белгия и Франция, стъпиха на родна сцена за първи път, а малко след това взеха решение да останат постоянно в България и направиха серия от впечатляващи клубни турнета.

Емблематичната им песен "Обичам", на която се появиха и ремикси, стана любима на широк кръг от хора, включително музиканти, които често включват рефрена в сетовете си. От известно време групата работи по втория си албум, някои от парчетата от който вече също са доста популярни.

Музикантите ще се отправят към Пловдив за участие в клуб "Петното" на 26 ноември. А в събота, на 27 номеври, Дъ Помориънс се завръщат на собствена територия - в Бургас, където ще ударят в клуб Bizarre.

Билетите са с цени от 7-8 лв. Само за софийския концерт се продават предварително в мрежата на Ticketstream.bg, а в останалите градове - на място.

Очаква се Дъ Помориънс да включат в сета си част от репертоара на Джая Дъ Кет, изпълнен съвместно с вокалиста и китарист Лагадек. Както е известно в средите, фронтменът (тогава само на Артери (Artery) - Янко Бреков, на няколко пъти е пътувал като гост музикант в обширни европейски турнета на американската банда. Басистът (по-рано и китарист) на Помориънс - Красимир Керкинов - Кемала - също има съвместни изяви с популярната ска-реге формация от Бостън, така че стилът на Джая е достатъчно познат и близък на българските музиканти.

Предстоящите три дати са от последните за тази година в концертните планове на Помориънс, тъй като съвсем скоро групата ще излезе в кратка творческа пауза, по време на която ще прекрати клубните си участия.


Още - на:

www.stroeja.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички