Gipsy All Stars подлудиха хиляди в Габрово


Gipsy All Stars подлудиха хиляди в Габрово

5157

Публиката на препълнения площад пя и танцува с Gipsy All Stars в ритъма на "Bamboleo", "Baila Me" и "Djobi Djoba" на финалния концерт по повод 150-годишнината на град Габрово в събота вечер.

Енергията на музикантите от фамилията Рейес зарази хората още при първите няколко акорда на четирите акустични китари и феновете се разлюляха в ритмични танци под звуците на румба и фламенко. Хората се насладиха на перфектното музикално изпълнение и на омагьосващия глас на легендарния фламенко певец Памбо. Истински взрив от аплодисменти посрещна и атрактивната танцьорка Мария Пилар и нейното виртуозно изпълнение на традиционни фламенко танци. На сцената към групата на бас китарата се присъедини и един от най-известните млади български студийни музиканти, Юрий Божинов, който замести оригиналния член на групата, не успял да дойде в България поради лични ангажименти. След концерта музикантите от Gipsy All Stars се изредиха да поздравяват и да благодарят на Юрий, който според тях не просто е изключителен музикант, но и така естествено е влязъл в хармония със стила на групата, сякаш свири с тях от години.

Спектакълът завърши с грандиозно пиротехническо шоу, след което гостите съвсем спонтанно решиха да се върнат на сцената, за да зарадват почитателите си с още 2 изпълнения. "Вие сте прекрасни и на нас просто не ни се слиза от сцената. Надяваме се да дойдем отново в България съвсем скоро, защото просто сме влюбени във вашата страна", с тази реплика те се разделиха с развълнуваната публика.   

Преди Gipsy All Stars на сцената излезе Миро, който взриви публиката както с изпълненията на най-популярните си песни "Губя контрол, когато", "Убиваме с любов", "Август е септември", така и със съвсем новия ремикс на песента му за "Евровизия" 2010 - "Ангел си ти", за първи път изпълнена пред публика на английски език.  

Няколко часа преди събитието атрактивните музиканти дадоха прес конференция в кметството на града по покана на заместник кмета Николай Сираков.

Световноизвестните изпълнители обявиха, че пристигат за втори път у нас след незабравимото си изпълнение в София, в зала 1 на НДК, преди 2 години. Те споделиха пред журналистите, че българската публика е изключително емоционална и те са запазили много силни спомени от начина, по който тя ги е приела. Затова, когато дошла поканата за юбилея на Габрово, те приели моментално и с голямо удоволствие.

Един от лидерите във формацията, прочутият фламенко изпълнител Памбо Рейес, каза: „За нас е много важно публиката да танцува по време на концертите ни. Ние не излизаме на сцената с предварително подредени песни, а следим настроението на хората, за да можем да отговорим на техните очаквания.“

Gipsy All Stars е формат, приемник на легендарната формация Джипси Кингс (Gipsy Kings), сформирана от петте братя на фамилията Рейес. В бандата участват синовете на създателите на Джипси Кингс, като с тях на сцената винаги излиза и някой от дойаените. Членовете на Gipsy All Stars са от 5-6 годишни на сцената заедно с бащите си, защото както самите те казаха „това е най-добрият музикален университет“.      
 
Проектът продължават голямата традиция на оригиналния бенд с респекта към името и наследството на бащите си.

За радост на медиите, пресконференцията завърши с импровизирано изпълнение на една от емблемите в репертоара на формацията - "Bamboleo".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички