Горилаз Саундсистъм с цял спектакъл на Spirit Of Burgas 2010


Горилаз Саундсистъм с цял спектакъл на Spirit Of Burgas 2010

2294

Цял спектакъл - колкото музикален, толкова и визуален, могат да очакват феновете на Горилаз (Gorillaz) в лицето на DVJ проекта Горилаз Саундсистъм (Gorillaz Soundsystem) на "Spirit Of Burgas" 2010.

Както "MySound.bg" огласи своевременно, мултисетивнотото шоу е акцент на 15 август. D2 стартират вечерта, последвани от активиста Серж Танкян (Serj Tankian), непосредствено преди финала на основната сцена - изявата на хип-хопъра Грандмастър Флеш (Grandmaster Flash).

"Формацията, която пристига у нас, е от четирима души, а репертоарът им е фокусиран основно върху последния албум на Горилаз - "Plastic Beach". Не е за изпускане", поясни Иван Вълков от организаторите.  

Дискът дебютира на #2 в Щатите и Обединеното кралство.

Той изстреля сингъла "Stylo" - най-успешната музикална премиера в YouTube до момента. Бандата отбеляза още два коша в кариерата си заради своя трети албум -  продажби от над 112,000 копия за 7 дни само в Щатите, и дебют в чарта за албуми в САЩ директно на #2. И продажбите, и чарт резултатът са нови върхове в кариерата на формацията, като по този начин бе подобрена съдбата на двойноплатнения й диск "Demon Days" (2005). Той бе продаден в 107.000 копия в Щатите в седмицата на своята поява, влизайки в класацията на N 6.

"Чух, че моят шедьовър "Plastic Beach" е застрелял щатския чарт на No.2!! И какво? Както и да е: това означава, че ме харесвате, вие наистина ме харесвате!”, е коментарът на басистът и говорител виртуалните герои - Murdoc Niccals.

Провъзгласен за "третия пореден отличен албум на Горилаз” ("Rolling Stone"), "пълен със скрити и неочаквани съкровища" ("The Chicago Sun-Times"), „Най-як нов албум” според "Pitchfork" и диск на критиката според "Critics Choice", "Plastic Beach" е продуциран от самите Горилаз и включва цяло съзведие гости, включително Snoop Dogg, Bobby Womack, Mos Def, Lou Reed, Mick Jones и Paul Simonon от The Clash, Националния оркестър за арабска музика и още.

"Plastic Beach" постигна още смазващи резултати и дебютира на N 2 и в Обединеното кралство, Белгия, Франция и Швейцария; директно на N 1 в Австралия, Дания и Австрия; а в Канада, Германия и Япония – на 3-а позиция.

Съставът - Murdoc Niccals, 2D, Noodle и Russel Hobbs, е основан от Деймън Олбърн и Джейми Хюлет преди повече от 10 години. Те издадоха своя едноименен първи албум през 2001, който продаде близо 2 милиона копия само в САЩ. През 2005 последва "Demon Days", който се изхарчи в над 2 милиона екземпляра в Америка.

Горилаз бяха хедлайнери в последния ден на феста "Coachella" в Калифорния, на 18 април - това бе и първият лайв на бандата в Щатите след разпродаденото им шоу, презентиращо "Demon Days", в пет поредни вечери в "Apollo Theater" в Харлем през април 2006.

"Plastic Beach" бе промоутиран и в Камдън, бандата свири два пъти в лондонската "Roundhouse" на 29 и 30 април. Това бяха първите й шоута в Лондон след концерта във "Forum" през 2001 и нейните първи пълни великобритански изяви след "Days Live" в "Manchester Opera House" от 2005.

Освен с оригиналната идея да скриеш лицето си не зад маска, а зад анимационен герой, Горилаз печелят по точки в напрегнатия свят на шоубизнеса най-вече с музиката. Това е един от онези проекти, създадени като че ли заради едното забавление...

Те звучат шантаво-футуристично – истински рок от бъдещето, изграден върху олдскуул хип-хоп, блус теми, скречове и луупове и безкрайно жива китара и клавир, защитени с хитри текстове.

Още на:

www.gorillaz.com

www.twitter.com/murdocgorillaz

www.myspace.com/gorillaz

www.youtube.com/gorillaz

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички