Gotan Project на ParkLive Fest 2010


Gotan Project на ParkLive Fest 2010

1366

Второто издание на "РarkLive Fest", което ще е под патронажа на френския посланик у нас Негово Превъзходителство Етиен дьо Понсен, ще се проведе в столицата от 18 до 20 юни .

И след като миналата година се забавлявахме в 3-дневния маратон с Руутс Манува (Roots Manuva), Трики (Tricky), Лемб (Lamb)… фестивалът спечели хиляди фенове у нас и международно признание в чужбина. "ParkLive" бе номиниран за най-добър малък фестивал в Европа за 2009 в престижните класации "UK Festival Awards" и "European Festival Awards".

А тази година организаторите са подготвили още по-стилна и неочаквана  селекция за феновете на качествената музика.

Създателите на съвременното танго - френското трио Gotan Project, ще са хедлайнъри на 19 юни.

Формацията пристига у нас с подкрепата на Френския културен институт. Филип Коен Солал, Едуардо Макароф и Кристоф Мюлер са музикантите, които промениха представите ни за тангото.

Черпейки вдъхновение както от африканските корени на тангото и аржентинския фолклор, така и от градската атмосфера на съвременен Буенос Айрес, Gotan Project запазват секси звученето на танго, примесвайки го с електронното звучене.

Така още с дебютния си албум "La Revancha Del Tango" (2001), те преместиха тангото от танцувалните салони в най-модерните клубове, превръщайки се в любимци на най-популярните диджеи в Европа и Америка. А резултатът е над 2 млн. продадени копия и над 400 концерта на най-престижните сцени по целия свят.

Различни, завладяващи и пречупващи границите на традиционното е подписът на Gotan Project, който прозира още в името им. Залагайки на аржентински жаргон, при който сричките в думите разменят местата си, познатото ни Tan-go придобива нова форма, както и в музиката им, и се превръща в Gotan.

Но преди да посрещнем Gotan Project на "ParkLive" за подгряване на фестивалното настроение организаторите са ни осигурили срещи със забавния Mr. Scruff от  "Ninja Tune" (27 март) и французите от The Dynamics (23 април) в "Sofia Live Club".

Всички новини и подробности за предстоящото издание на феста, и и за всички подгряващи събития - на www.parklivefest.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички