Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

И ON!Photography на ON!Fest 2012


И ON!Photography на ON!Fest 2012

3823

ON!Fest 2012 включи още една зона - обявената в последния момент ON!Photography.

Както MySound.bg нееднократно информира, най-големият фестивал за градска култура, съвременно изкуство, забавления, спортове, музика и лайфстайл у нас е в Интер Експо център – София (21 и 24 септември).

Събитието предлага пъстра селекция от спортове, изкуства и забавления - хип-хоп, брейкденс, салса, улични танци, игри, нови технологии и турнири в гейм зоната, аниме и манга, стрийтбол, паркур, байкове, графити, фотография, дрифт шоу и всичко за музикалния и гейм бизнес.

Специалната изненада, огласена в последния момент, е още една нова зона – ON! Photography, организирана от екипа на "Фотоваканция" и фото клуба на НБУ и разположена в зала 1 на центъра. Програмата на зоната включва изложбата "Да създадем заедно изложба с Hahnemuhle", създадена по време на "Фотоваканция" 2012 – проект на 9 групи от по 7 човека, които в рамките на три дни снимат под заглавието "Погледната със страстно око, реалността става приказна". На щанда на ON! Photography ще се състои и богата програма от прожекции на фоторафии от цял свят и кратки практически упражнения по фотошоп. През останалото време всички присъстващи ще могат да разглеждат списания за фотографии и фотографски албуми.

Динамичната програма на зоната пък ще предизвика креативността на всички запалени по "запечатването" на специални моменти. На всеки четен кръгъл час от фото зоната фото гид ще съпровожда група от ентусиасти из залите и ще им помогне да уловят незабравими кадри от събитието. Желаещите ще бъдат насочени как да ползват собствената си техника и ще могат да поснимат с някои от най-страхотните обективи и апарати на Canon, за да създадат невероятни спомени. Ще имат и възможност да отпечатат най-добрата си снимка със страхотно качество с принтер EPSON L800 още на място.

Фото клубът на НБУ пък ще върне присъстващите към зората на фотографията, като ще им позволи да се забавляват с Camera Obscura - прадядото на всички фотоапарати. Ще се изумите как може да правите снимки с помощта на проста кутия с малка дупка и достатъчно светлина, а ваши апарати ще бъдат кутии за обувки, консерви и други, не скриха организаторите.

Не по-малко са изкушенията, предлагани от ON!Anime - зоната за японска култура. В програмата а платформата са селекция от най-интересното в съвременната и традиционна култура на Далечния Изток, конкурси, прожекции, лекции и няколко вида работилници.

И тази година най-интересният и зрелищен акцент в нейния афиш е Косплей конкурсът (Cosplay - от Costume Play), в който феновете се обличат като любимите си известни герои от Аниме, Манга или видеоигри. Всички участници сами изработват костюмите и аксесоарите си и ги представят със специално ревю по максимално атрактивен начин, като се стараят да се доближат не само до визията, а и до характера на героя си. Най-интересно облечените ще получат и награди в категориите японска тематика, не-японска тематика и компютърна игра. ON!Anime ще предизвика феновете да покажат умения и талант и в конкурса за рисунка по зададена на място тема, който ще се проведе с материали от организаторите.

Традиционно на събитието ще присъства и AMV - явление, което представлява видеоклип с произволна музика, монтиран от ентусиасти и съчетаващ подбрани кадри от любимите им аниме, манга или видео игри. Този път, обаче, вместо конкурс, организаторите от Nakama са решили да заложат на прожекция с най-добрите клипчета, създадени в последните 5 години в България, много от които са печелили и награди на световно ниво.

Работилниците на ON!Anime 2012 ще предизвикат най-сръчните с традиционните японски изкуства оригами и киригами (във второто хартията се реже) и модерното - пиксел арт (с мъниста се прави образ на аниме/манга герой).

Важна част от програмата ще са образователните лекции за аниме и манга и източните влияния върху западната култура. Ще бъде застъпено и едно явление, което все повече и по-често присъства от Холивуд до Токио – стиймпънк модата. Тя ще бъде представена с лекция и работилница по изработка на стиймпънк картички от бижутера и галерист Петър Арбов.

ON!Fest, ON!Photography и ON!Anime те предизвикват: Включи се!

Линк към изложбата:

http://photovacation.org/news/110/ 

Сайт на "Фотоваканция":

http://photovacation.org

Още – на:

http://onfest.bg/bg/anime

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички