Японско турне с "Аларма Пънк Джаз" и heavenpehtamin в Пловдив, София и Велико Търново


Японско турне с "Аларма Пънк Джаз" и heavenpehtamin в Пловдив, София и Велико Търново

970

Краут-психеделик-(пост)пънк дуото от Токио heavenpehtamin ще свири за първи път в България. Концертите са в Пловдив, София и Велико Търново на 23, 24 и 25 юни (неделя, понеделник и вторник).

23 юни - 21.00 ч. – Пловдив (BeeBopCafe, ул. "Гладстон" 1)
24 юни - 21.00 ч. – София (зала "Сингълс", НДК, вход А4)
25 юни - 21.00 ч. – Велико Търново (ТаМ, ул. "Велчо Джамджията" 16)

Хироки (клавири/вокали) и Сара Ода (барабани/вокали) са необикновена двойка музиканти от Токио, които от три години живеят в Тбилиси (Грузия) и създават музика, повлияна от краут- и психеделик-рока, пост-пънка, J-попа, минимализма и нойз жанровете под името heavenphetamine. Групата е формирана още в Япония в края на миналото десетилетие, откъдето пътуват на турнета в Австралия и Нова Зеландия, но истинското разгръщане на творческия ѝ капацитет започва именно тук, между Грузия (където основно живеят, свирят и записват) и Украйна (където откриват местната ъндърграунд сцена и дори стават част от нея буквално два месеца преди избухването на войната).

Още в началото на руската инвазия през 2022 година предприемат 5-месечно благотворително турне в подкрепа на Украйна, като даряват всичките средства от него на пострадали от войната. Проектът се нарича NOM (NotOnly Money). През 2023 г. се отправят на две европейски обиколки със същата цел – този път с двама украински музиканти - Евгений Корол (електрически китари) и Кира Кремпова (флейта). Вярват повече в човешкото общуване на живо, отколкото онлайн в "пост-интернет" епохата, както е и заглавието на първия им мини-албум от 2019 г.

В България идват по покана на "Аларма Пънк Джаз", присъединявайки се към дългата традиция на платформата в организирането на концерти на съвременни авангардни, ъндърграунд и DIY музиканти от Япония през годините – Acid Mothers Temple, Джунко Уеда, Кенджи "Дамо" Сузуки, Йошио Мачида, By Haruo, Тацуя Йошида, Тацуру Араи, Tengger и др.

В пловдивския концерт - на който съорганизатор на "Аларма" е платформата "Пост Култура", ще участват специални гости, които ще открият вечерта. Това е група стрЪк, чието звучене е оригинален синтез на пост-пънк, пост-електроника, пост-Шекспир и ню уейв. Поименно музикантите са Трифон Ташев (вокали, текстове, ефекти), Иван Шумилов (бас), Иво Атанасов (барабани) и Огнян Колев (електрическа китара). Извън родния си Пловдив, където досега са свирили в различни ъндърграунд пространства (включително на годишната изложба "Ономатопея" в "Галерията" при Ателиетата, имат изяви още в Асеновград и Бургас.

На концертите в София и Велико Търново съпътстващата програма ще бъде пред- и афтърпарти със съвременна азиатска авангардна и ъндърграунд музика – селекция на Тсетун Тсентанауа Първи, създател на "Аларма Пънк Джаз".

Билети и за трите концерта могат да бъдат закупени в Epay Go и на касите на Easy Pay:
***** за Пловдив (23 юни) – https://epaygo.bg/3902943608
***** за София (24 юни) –https://epaygo.bg/2002137368
***** за Велико Търново (25 юни) –https://epaygo.bg/1191798683

Следете събитията във Фейсбук:
Пловдивhttps://www.facebook.com/events/2356594577873439
Софияhttps://www.facebook.com/events/485358454153976
Велико Търновоhttps://www.facebook.com/events/971980454715954

Музиката на heavenphetamine - ТУК:
https://heavenphetamine.bandcamp.com

YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=7IXW7XalZfw&t=1079s
https://www.youtube.com/watch?v=_tG1MudPfBo
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички