Явор Захариев: Няма връщане в Гравити Ко.!


Явор Захариев: Няма връщане в Гравити Ко.!

8435

"Връщане в Гравити Ко. (Gravity Co.) няма! Бъдещите ми творчески планове са далеч, твърде далеч от тази група", казва Явор Захариев, оригинален фронтмен на Гравити Ко., по повод зачестилите слухове, че е възможно да се върне в редиците на някогашните си колеги.

Както е известно, те се разделиха и с Николай Бакалов, заел мястото на Явор, и си търсят певец в момента.

Захариев пък не спира работа с новия си проект - Фрий Уил Съсайъти (Free Will Society). "Волният Уили" и неговите момчета ще имат концерт в "Sofia Live Club" от 21.00 ч. на 24 февруари, сряда.

Освен утвърдени вече парчета като "Get Down", "Working Day" и "9512" например, Обществото е приготвило в репертоара и 3 чисто нови песни, поясни Явор.

"Е, ще имаме и няколко кавъра, както и ще преаранжираме за изявата специално някои от предишните ни тракове", допълни той, но обясни, че  имената им пази в тайа до самото събитие.

Членове на формацията са: Явор Захариев  - вокали, Огнян Гърков - QJ, Венци Велев (Мюзик Стейшън), Стефан Цеков и Ясмин Исинов от Майнд Трипс (Mind Trips). Бурян Маслев, също от този състав, обаче отсъства.

"Не е в България", обясни причината вокалистът. Вместо него в шоуто за басите ще се впише компютър. "Пифи Машината се казва, а Ясмин му вика и Мацко", довери с усмивка Явор.

На по-електронните партита с тях се вихри и DJ Гомез (DJ Gomez). В "Sofia Live Club" Фрий Уил Съсайъти излизат като квартет.  

Формацията отива лека-полека към издаване на дебюта си. Плановете са той да се появи през август или септември. "Знаеш - не бързаме! Процесът е повече емоционален, отколкото технически, но материалът е готов като цяло. Имаме и идеи за клип, ама да видим", допълни скромно - както винаги, певецът.

Пътищата на Явор Захариев и Гравити Ко. се разминаха докато фронтменът беше в болница, през 2007.

В края на 2008 вокалистът заедно с Бурян Маслев и Ясмин Исинов се срещат, за да работят върху произволно парче, композирано от членовете на Майнд Трипс. Само след час се ражда и техният първи сингъл - “Get Down”, както и съвместният им проект Фрий Уил Съсайъти.

Момчетата решават да присъединят към себе си Огнян Гърков (диджей и продуцент, известен повече от столичните барове и клубове като QJ) и китариста Венци. Изпълнението стартира по радиостанциите на 25 март 2009, като първото му излъчване е в ефира на радио “Джаз FM”.

Предстои им и участие на пролетния конкурс на БНРЗлатна пролет”. Първата по-голяма изява на музикантите е в рамките на феста "София: Поетики".

Те се представиха чудесно и на благотворителните концерти под наслов “Да сивърнем Емо ” в помощ на пострадалия млад художник–склуптор Емил Харизанов, свирейки в столичния клуб "Back Stage".

Месеци по късно Фрий Уил Съсайъти събраха ентусиазирана публика в "Sofia Live Club" с техните колеги от Майнд Трипс, откривайки за Карен Рамирез (Karen Ramirez). Блендата на Явор пасна артистично и на парчето "Rise Again", записано съвместно с DJ Диян Савов от Дийп Зоун Проджект (Deep Zone Project).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички