Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Йосиф Кобзон пристига на ВИП терминала на летище София на 12 май


Йосиф Кобзон пристига на ВИП терминала на летище София на 12 май

4211

Йосиф Кобзон, генерал - майор Виктор Елисеев – главен художествен ръководител на Ансамбъла на МВД, и солистката Наталия Елисеева кацат на ВИП терминала на летище София в 11.30 ч. на на 12 май (понеделник).

Както е известно, гостите пристигат по покана на музикална компания "Жокер Медиа" заради концертите на Академичния ансамбъл на МВД - Русиясъс специалното участие на Кобзон.

Формацията стартира турне у нас от панаирна палата № 2 в Пловдив на 13 май, следва зала 1 на НДК в София (14 май), Велико Търново (15 май), Варна (16 май) и бургаския летен театър на 17 май.

Внимателно запазвайки традициите на военното изкуство, ансамбълът се стреми да създаде нови и съвременни форми на представяне. Богатият и разнообразен репертоар на музикантите включва най-добрите руски и чуждестранние класики, модерни и народни песни и танци на народите на Русия, древни и съвременни войнишки песни.

Бендът придоби популярност със своите кавъри на "Sex Bomb" (Tom Jones) и "Get Lucky" (Daft Punk), с която версия взе участие на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Сочи, като клипът бе публикуван в YouTube и бе видян над един милион пъти само за три дни. Необходимо е да бъде откроено майсторствотото на солистите и аранжорите, техният хумростичен и моден стил, и не на последно място - идеите им за ретродиско интерпретации в съвременен вариант, обясняват организаторите.

Билети за спектаклите от турнето - онлайн е мрежите на Еventim.bg, касата на Билетен център, НДК, както и по градове.

Цени от 10  лв. до 60 лв.

Академичният ансамбъл за песни и танци при МВД – Русия е професионален колектив, създаден през 1973 под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). От тогава формацията е изнесла над 8,000 концерта, на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни, между които Германия, Италия, Франция,САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, държавите от Близкия и Далечния Изток. През 1988 ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на групата са удостоени с почетни звания "заслужил" и "народен артист". Това е единственият военен колектив с изява в Сикстинската капела.

Гостите ще представят руски, народни, казашки, цигански песни и романси, сред които "Ой, цветет калина", "Очи черные", "Вдоль по Питерской", "Калинка", "Подмосковные вечера", "Катюша" и много други, както и нов репертоар, включващ освен популярните военни песни, и известни арии из опери.

На 12 май от 18.00 в мраморната зала на Руския културно-информационен център в столицата ще се проведе церемонията по връчване на наградите "Золотая муза". За 20-ти път най-изтъкнатите представители на българската култура и изкуство ще получат уникално признание за принос към  развитието на българо-руските културни отношения.

Галата се реализира с подкрепата на Столична община, посолството на Руската федерация в Република България, музикално-продуцентска компания "Жокер Медиа", Руския културно-информационен център в София, форум на руските съотечественици  и "Дарик радио". Патрон на събитието е извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България Юрий Исаков, а специален гост - н.а. на СССР Йосиф Кобзон – носител на наградата "Св.София" (2007).

Журито на "Золотая муза" се оглавява от композитора и пианиста, директора на Софийска филхармония Явор Димитров, с членове: проф.Виктор Чучков – композитор, музикант, проф.Пламен Карталов- директор на Националната опера и балет, Бина Харалампиева – режисьор, директор на Театър зад канала, Нешка Робева – треньор, хореограф, ръководител на танцова формация "Нешанъл арт", академик Светлин Русев – художник, Ставри Калинов – художник, Петко Генов – художник, автор на статуетката и плакетите, Николай Малинов – издател, председател на движение "Русофили", Снежана Тодорова – председател на Съюза на българските журналисти, д-р Стоянка Почеканска – главен експерт в дирекция "Образователни програми и образователно съдържание" но МОМН, доц. д-р Владислав Лесневский – ръководител направление "Руски език" в РКИЦ, Димитрина Гергова – журналист, преводач, главен редактор на в-к "Русия днес, Руссия сегодня", Виктор Баженов – директор на Руския културно-информационен център, Кирил Рынза – съветник по култура при посолството на Руската федерация в Република България, д-р Тодор Чобанов – зам.- кмет на Столична община, Ованес Мелик-Пашаев – президент "Жокер медиа" и председател на "Форум на руските съотечественици". Почетен председател – Нелли Волкова-Куртева - художествен ръководител на Първия руски частен театър, по чиято идея и инициатива е учредена "Золотая муза".

Носители на наградата досега са:

Гран-при – Национален институт Софийска филхармония – за цялостен принос (статуетката е изработена от художника Петко Генов).

Наградата "Света София" (изработена от скулптура Г.Чапкънов) – Академичният ансамбъл за песни и танци при Министерството на вътрешните работи на Руската федерация с главен художествен ръководител и диригент генерал-майор Виктор Елисеев.

Отличени са и: Светлана Шаренкова – председател на форума "България- Русия", общественик и издател за цялостна дългогодишна упорита и многостранна дейност.

Димитър Николов – кмет на Бургас за ежегодно провежданите  Дни на руската култура и множество концерти на руски изпълнители в Бургас.

Софийската опера – за постановката "Евгений Онегин" с участието на водещи руски оперни солисти.

Професор Иван Маразов – за изложбата "Златото на траките" в Москва.

Григорий Потоцки – скулптур, създал и подарил на софиянци паметника на генерал Гурко.

Журналистът Петър Волгин, Калина Канева (автор на книгата "Игнатиев – графът на българите"), Мариета Георгиева – директор на руския отдел на Столична библиотека, и учителите Цветанка Ралева и Таня Атанасова.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички