Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Каква беше за Георги Христов 2010


Каква беше за Георги Христов 2010

4513

Собствен концерт в зала "България", изпълнения в съпровод на акустичен орган... – мечти, които Георги Христов превърна в реалност в "Една (пред)коледна нощ" в края на 2010.

И вероятно защото той никога не бърза, те се случиха съвсем естествено и като логично продължение на неговата възходяща кариера и умението му винаги да надгражда, да провокира музикалния талант и въображението си. Но и като отговор на неизменната любов от страна на публиката. Случиха се в един непланиран концерт, който обаче се състоя по настояване на почитателите му, отказали да приемат неговото решение му да пропусне традиционната среща с тях на софийска сцена в края на годината, припомниха от мениджмънта му.

Така Георги Христов се реши на първа за кариерата си изява по Коледа. Тя се оказа най-продавания концерт на български поп певец според класацията на eventim.bg и същевременно най-скъпите билети имаха най-високата ценова категория. Това безспорно бе бутиково шоу, по време на което вокалистът  демонстрира стил, изящество, класа... В него той впечатли не само с диапазон и техника на пеене – неща, които всеки талантлив певец може да развие и усъвършенства, но с умелото им съчетаване с музикалната естетика, която носи като творец и която му придава индивидуалност.

Тази атмосфера и въздействие не могат да бъдат уловени и предадени от обектива на камерата, затова и концертът няма да бъде излъчен по никоя телевизия.

И на останалите спектакли в страната Жоро демонстрира класа, отлична гласова и физическа форма и пленително отношение към публиката си. Срещите с изкуството му бяха желани, очаквани, емоционални и дълго коментирани.

Същото може да се каже и за цялостното присъствие на изпълнителя в публичното пространство. Всяка негова съгласувана поява в средствата за масова информация бе на място, с конкретни и смислени послания, с широко въздействие върху аудиторията и последвана от адмирации и заявки за нови срещи с него.

Георги Христов работи предимно по международни проекти през 2010. Новата му продукция и премиерите през изминалите 12 месеца имаха интернационален обхват. На Свети Валентин у нас бе представянето на видеоклипа към дуета му с италианката Джони Фолконе "Hey Boy, Hey Girl", който по-късно се завъртя и в Италия и Испания.

За настоящите коледни празници те записаха и втора песен - "Feliz Navidad, mí amor", кавър на американски хит от 60-е години на миналия век, покорил всички музикални класации на Новия континент по онова време.

Другите два сингъла, с които Георги Христов се разписа през годината, са от руски произход. Единият от тях –  "Любов" – е чувствена балада, която му е подарък от Алла Пугачова в знак на дългогодишното им безоблачно приятелство. "Много пъти" пък е друга бавна песен, композирана от Игор Николаев и подарена на нашия изпълнител от Филип Киркоров

Георги Христов отново съвсем съзнателно остана встрани от тривиалния тип изкуство и продължи да предлага песни, адресирани към хората с вкус. Обещава така да бъде и занапред.

Той ще отбележи 30-годишен юбилей от началото на своята професионална звукозаписна дейност през 2011.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички