Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Какво не знаем за Стената на Пинк Флойд?


Какво не знаем за Стената на Пинк Флойд?

3645

Луксозното издание "Създаването на Pink Floyd The Wall“ на Джералд Скарф, който проследява с вещина откъм факти и подробности, но и с невероятна селекция от илюстративен материал направата на един от най-емблематичните аудио-визуални шедьоври на XX-ти век, ще се появи във всички книжарници у нас на 15 август.

Както MySound.bg вече огласи, творбата излиза в каталога на ИК "Изток-Запад".

"Hey, teacher – leave them kids alone!”, изпява великият Роджър Уотърс през далечната 1979 и светът не само чува, но и вижда раждането на една легенда. Легендата се казва "The Wall" – гениален експериментален албум на британската прогресив рок група Пинк Флойд (Pink Floyd), чиято блестяща и иновативна концепция три години по-късно става основата на филма "Стената" на Алън Паркър. Темите, родени и развити от Уотърс и бандата му (чрез почти автобиографичните и емоционално заредени текстове, а също и чрез настръхващата, алтернативно звучаща музика към тях), са наситени с послания срещу самотата, обезличаването и изолацията, а разрушаването на метафоричната "стена" става символ на свободата и промяната.

Амбициозното издание "Създаването на Pink Floyd The Wall" улавя всичко това, но и допълва по неподозиран начин вече утвърдената популярност и митология на "Стената". Авторът Джералд Скарф е човек отвътре: той не просто знае за какво говори, той го е съпреживял и близостта му с артистичните музиканти превръща текста му в блестящо изследване не просто на едно конкретно заглавие, а на цял културен феномен. "Създаването на Pink Floyd The Wall" обединява в себе си биографични елементи, критически анализ, филмова и музикална документалистика, дори на моменти напомня на мемоар.

Скарф, който е дългогодишен политически карикатурист за лондонския вестник "Сънди Таймс" и работи за списание "Ню Йоркър" почти две десетилетия, сътрудничи на Пинк Флойд, като създава анимации за сценичните им представления и изготвя художественото оформление за кориците на техни плочи и обложките на дисковете им. За "Стената" Скарф, съвместно с Уотърс, разработва оригиналните визуални идеи както за албума, така и за сценичните представления. Първоначално изпълнява ролята на сърежисьор, а впоследствие тази на художник-постановчик и режисьор на анимираните сегменти във филма. По-късно отново си сътрудничи с Уотърс при разработката на новото сценично представление The Wall, което вече пожъна шеметен успех в Северна Америка и Европа.

"Създаването на Pink Floyd The Wall" е в голям формат, с пълноцветен печат и твърди корици, с гланцова обложка и уникално съдържание, което допълва историята на изключителната британска формация по начин, който не само смайва и провокира, но и изпълва с вдъхновяваща носталгия.

Книгата е истинско събитие и нейната поява е в синхрон с пристигането у нас на феноменалния фронтмен Уотърс, който на 30 август ще представи пред българската публика споменатия вече грандиозен спектакъл The Wall и така музиката, киното и литературата ще се обединят в едно цяло – за радост на всички музикални, филмови и книжни (по)читатели.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички