Колежът Бъркли гостува на Пловдив: Electric Signs


Колежът Бъркли гостува на Пловдив: Electric Signs

4516

Мартин Денев – клавишни, електроникс и Петър Салчев - глас са поредните гости в пловдивския бар "Фабрик".

Съвместната им изява е от 22 часа днес.

Вход - 5 лв.

Двамата са възпитаници на Меката на джаза – колежа "Бъркли".

Мартин Денев (на снимката вляво), който идва специално за среща с пловдивската публика, и обичаният от всички Петър Салчев, ще представят проекта си Electric Signs за първи път у нас. Той е амалгама от стилове и звуци, истинско изкушение за музикалното въображение на ценителите, обясняват запознати.

Свиренето на класическо пиано се оказва тясна територия за Мартин Денев. След като се дипломира в Музикалната академия в София, той усеща необходимост да експериментира и да разширява музикалните и интерпретаторските си хоризонти – учи в Холандия, САЩ, Куба. От класическата музика, през джаз, латино и денс,  до модерни стилове като хип-хоп и електронника – Денев открива нови предизвикателства и необятно поле за експериментиране. Концертирал на стотици сцени по целия свят и на много престижни джазови фестивали, наскоро той издаде първия си солов албум "Stolen Blessings".

Петър Салчев е име-парола за обичащите джаза в България. Притежава забележителна дълбочина на изразa и печели публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Вокалистът извлича всяка нота от корените на душата си, поднася я със стил и маниер, характерни за най-изкусните артисти. Джазовата му кариера започва с летящ старт – работи с Бели, зелени, червени, а по-късно е солист на бигбенда на БНР.

Печели наградата за най-добър млад изпълнител на Младежката джаз среща в Пловдив през 1995. Партнира с големите имена в българския джаз, изнася концерти из цяла Европа и САЩ, а в Пловдив е един от стожерите на джаза не само заради активните си срещи с публиката, а и заради преподавателската си работа с млади музиканти.

Бар "Фабрик" е на улица "Отец Паисий" 31.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички