Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Композиторът Димитър Киров стана татко


Композиторът Димитър Киров стана татко

7660

Композиторът Димитър Киров стана баща на 21 декември.

Съпругата му Дочка го дари в 10 без 10 ч сутринта с дъщеричка, която нарекоха Елена. Малката красавица е с манекенски размери – 3 кг. и 48 см. Младото семейство благодари за грижите на екипа на д-р Диков в болницата Шейново. Майката и таткото вече спорят на кого прилича рожбата им, но според първите, които са я видяли, е взела черти и от двамата.

Елена е достойният завършек за успешната 2010 за Димитър Киров. В началото на годината маестрото представи втората си книга, след като преди две години дебютира на писателското поприще с труда си "Музиката, която лекува", посветена на музикотерапията. В „партитура” от 300 страници, озаглавена "Животните и човекът", той ни пренася в света на домашните любимци, като пледира за ново разглеждане на проблема за тяхното субективно право, за грижите и любовта, която човекът им дължи, за полезното му многовековно съжителство с тях.

Композиторът представи пиесата си "Родопиада" на тържествения концерт на Пазарджишката филхармония под диригентството на Георги Паликаров за 24 май. Малко по-късно творбата за кавал и оркестър бе издадена на компактдиск сингъл от музикална къща "Саунд парк".

През лятото песента на Димитър Киров "Жмичка" по текст на Ваньо Вълчев и аранжимент на Руслан Карагьозов, изпълнена от малката Кристина Дончева, спечели първа награда в юбилейното издание на Националния фестивал за детска песен "Сладкопойна чучулига" в Бургас, който се проведе за 30-а поредна година. След това парчето бе включено в класацията "Хит на годината" на единствения по рода си музикален портал www.bgestrada.com и с рекорден брой гласове спечели "Хит на месеца" за август, като надви дори примата на българската естрада Лили Иванова, ще се бори и в годишната класация през януари.

През есента пък Димитър Киров написа химна на Пирогов, който бе представен официално на голямото тържество по случай 200-годишнината от рождението на световноизвестния руски хирург Н.И.Пирогов, на когото е кръстена университетската болница за активно лечение и спешна медицинска помощ в София - "Пирогов".

Министърът на здравеопазването доктор Стефан Константинов и куп ВИП-гости аплодираха композицията, представена от мъжкия хор и симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на Алексей Измирлиев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички