Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Кралицата на броукън бийта Bembe Segue ще пее в София


Кралицата на броукън бийта Bembe Segue ще пее в София

1658

Организаторите на популярната поредица Reel Feel знаят как ще потръгне новата година за онези, които са наясно, че празниците могат да са много повече, отколкото тези в календара.

Те обявяват 21 януари за ненационален и неофициален празник на броукън бийт стила в София, тъй неовите почитатели ще могат да се насладят на един камерен, но емблематичен състав на Bugz In the Attic в Soundsystem вариант с Orin Walters (Afronaught) и Kaidi Tatham в комбинация с незаменимия вокал на Bembe Segue.

Гостите ще се изявят в Sofia Live Club.

След три успешни събития, изпълнени с качествена музика, късометражно кино и анимация, с гости като Kon & Amir, Алис Ръсел (Alice Russell) и TM Juke и Quantic, Reel Feel продължава да попълва афиша си с качествени и интересни за местната сцена имена.

Колективът Bugz In The Attic може да се отдели като самостоятелен вид в семейството на броукън бийт музиката. За Reel Feel той ще срещне българските ценители с едни от най-видните си имена: Kaidi Tatham, Orin Walters, известен най-вече като Afronaught, и галещата дрезгавина в гласа на Bembe Segue. И тримата изпъкват с индивидуалните си проекти, заради което комбинацията между тях на обща сцена ще е безценна за всеки меломан, анонсират организаторите.

Orin Walters е един от основателите на проекта, който се крепи на състав от видни продуценти, музиканти и диджеи. Самият Orin лети в музиката с космически измерения и неслучайно артистичният му псевдоним е Afronaught. Със скафандър или без, той преминава с лекота през галактиките броукън бийт, електроника, ню джаз, фънки, хаус, соул, афробийт, брейкбийт и техно. Освен като част от изпълнението на живо, ще можем да се порадваме и на способностите му като диджей до края на нощта след това.

Kaidi Tatham пък е виртуозен и многофункционален музикант, чието име се свързва най-вече с Bugz In The Attic, но през годините е свирил клавирните партии в сценичния състав на The Herbaliser. Освен със самостоятелните си успехи, Kaidi може да се похвали с уникалните си колаборации с 2000Black от 4Hero, Daz-I-Kue, както и с проекти като Silhouette Brown, Blakai, Misa Negra и Likwid Biskit. За него Gilles Peterson неотдавна казва, че е най-талантливият модерен кийбордист, което се доказва и в изпълненията му съвместно с Mark de Clive-Lowe на живо.

За Bembe Segue пък каквото и да се каже ще бъде крайно недостатъчно, за да се опише богатството на гласа, фантазията в импровизациите и специфичния й тембър, с който така умело успява да играе върху броукън бийт, соул, дръм-ен-бейс, джаз, латино, хип-хоп и афро ритми, обясняват капацитети. Наричат я "кралицата на броукън бийта" и е любимата и предпочитана изпълнителка на Mark de Clive- Lowe, 4Hero и, разбира се, Bugz In The Attic.

Предварителната продажба на билети в мрежата на eventim.bg е на цена 15 лв., а в деня на събитието - на входа, 20 лв.

Още на:

www.reelfeel.bg

Twitter профила http://twitter.com/reel_feel

http://sn.im/reelfeel

www.bugzintheattic.co.uk/

www.myspace.com/bugzintheattic

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички