Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Красимир Аврамов замлъкна


Красимир Аврамов замлъкна

5485

Думите са твърде слаби да опишат емоцията, която преживя публиката на сцената на НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в понеделник вечер.

Красимир Аврамов, известен като Човека глас, представи своя пантомимен спектакъл „Спомени”, който посвети на преподавателя си по пантомима – покойния Васил Инджев. Възпоменанието съвпадна с друга тежка загуба за културния елит на България – точно на 14, в деня на спектакъла, почина и проф. Крикор Азарян.

Под впечатлението от тъжната новина залата на НАТФИЗ бе изпълнена с особена атмосфера. На нейния фон спектакълът, разказващ за живота на един възрастен мим, придоби още по-силно смислово въздействие. Поредицата от класически етюди и авторски на Аврамов, под съвместната му режисура с Мая Бранкова, създадоха  неповторим спектакъл, който на моменти направо екзалтираше публиката за спонтанни овации. Аврамов се превъплъти в галерия от образи, които будеха смях и сълзи едновременно – толкова въздействаща бе играта му. Същевременно изключително динамична и изпълнена с дълбок философски смисъл за живота.

Краси пресъздаде живота изобщо – с тъжното и смешното в него, с  изключителна актьорска игра. Толкова красиво и ярко изпълнение на едновременно комични и разтърсващо драматични образи не бях гледала отдавна! След мълчаливата му игра, изпълнена с толкова много послания, за колкото дори думите не биха стигнали, провокацията с изпълнението му на песента му “Спомени” накрая наживо – нямам думи! Беше наистина вълнуващо! Какво мога да кажа – на моменти плачех и се смеех едновременно!”, сподели певицата Силвия Кацарова след спектакъла.

Глaвният редактор на сп. “Театър” – Кева Апостолова, също поднесе лична лагодарност за поканата и комплименти за играта на Аврамов. Сред публиката бяха много преподаватели от НАТФИЗ, студенти, представители на културния елит и журналисти.      

Спектакълът е представян многократно в САЩ, но това бе премиерата му на българска сцена.

За цялостната концепция  допринесоха и виртуозното изпълнение на пиано на младия пианист Боби Вълчев, както и участието на гост – мима Стефан Изворов - Чочо, ученик на мима Вельо Горанов.    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички