Латино фиеста е от днес! Сео Фернандес пристига за фестивала


Латино фиеста е от днес! Сео Фернандес пристига за фестивала

5316

Сео Фернандес (Seo Fernandez) е още една истинска звезда, която ще изгрее на Латино фестивала в София.

За шеста поредна година "BG Salsa Fiesta Team" заедно с подкрепата на Столична община организира тридневната фиеста. Тя ще се проведе от 14 до 16 май в зала 3 на НДК и в "Sofia Live Club".

Превърнало се в едно от най-престижните събития, "Фанта латино" фестивалът ще представи световна премиера на най-новия и единствен по рода си танцов спектакъл, зрелищно шоу, импровизирани демонстрации, уъркшопове, тематични диджейски партита и амбициозна състезателна програма.

Както "MySound.bg" вече съобщи, повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел и много други) ще се съберат на една сцена за 6-о издание на фиестата. Един от най-добрите латино танцьори в Ню Йорк - Хуан Матос, суперизвестният от "MTV" танцьор Сео Фернандес (Seo Fernandez) (на снимката), хореографът на Дженифър Лопес и Марк Антъни - Франсиско Васкес, европейските шампиони по салса – латиноамериканците Ани и Аничи, най-аплодирана танцова група на всички световни латино фестивали - Tropical Gem, са само част от атрактивните световни артисти, които пристигат специално за фестивала. Благодарение на Столична община тази година всички деца под 16 години ще имат безплатен достъп и през трите дни на фестивала, а уроците за всички начинаещи ще са на символични цени отново благодарение на намесата на управата й.

В петък и в събота в зала 3 на НДК ще бъде представена световната премиера на най-новия танцов спектакъл на холандския латино хореограф Ерик Лалта (Eric Lalta). Римската империя, римските богове и тяхното завещание ще бъдат в основната тема на спектакъла. Пърформънсът ще ни пренесе много много назад във времето - в Древен Рим. Тогава, когато боговете скучаели, а хората още не съществували. За да се забавляват, боговете създали чувствата, желанията и емоциите и ги въплътили в човешкия облик. Един ден Юпитер решил, че хората имат нужда от нещо повече, от една подправка, която да вдъхне малко магия в тяхното всекидневие. И така създал музиката и танца. Той събрал седем от боговете – Венера, Бакх, Минерва, Вулкан, Нептун, Аполон и Меркурий. Всеки от тях дарил Човека с подарък… Подарък, който щял да му помогне да разбира и обича музиката и танца. Петъчната вечер от тазгодишното събитие е посветена на една история за седем бога и тяхното завещание за нас. Те са не само щедри, но и справедливи.

В събота вечер фестивалът ще разкаже историята за едно пророчество, направено във времена, в които гладът и мизерията се разпростират из цялата Римска империя… Пророчество за раждането на едно момче със знак на рамото, момче, което ще убие злия император и ще донесе надежда и радост за хората… Императорът заповядва убийството на всички новородени мъжки деца… Но дали ще успее да се спаси от предсказанието?

За шести път в България - като част от фестивала, ще бъдат проведени квалификации за Световното първенство по салса, през декември 2010 в САЩ. Това е най-престижното състезание в света на салсата и е с награден фонд от $ 20 000. В надпреварата „Купа България” ще се включат най-добрите български двойки, редом с международни участници. Идеята на Купата е да определи коя двойка или отбор може най-добре да пресъздаде смисъла на салса музиката и танца, без значение какви фигури и движения се изпълняват. Победителите от квалификациите ще имат шанса да се състезават за голямата награда в Орландо, като им бъдат покрити всички разходи по пътуването, а подгласниците им ще могат да участват в най-големите салса фестивали в Европа.

Сео Фернандес е роден в Куба, започва да танцува като дете – по улиците и в училище. Посещава училище за вариатета и развлечения, а през 1989 получава диплома за професионален танцьор. Три години работи в различни театри и кабарета в Хавана преди да стане част от известната театрална трупа Cubanacan. В качеството си на хореограф той ръководи турнето на театъра в Южна Америка и Европа. Премества се в Италия през 1995 с идеята да разпространи латиноамериканската музика и танци в Европа. Бързо си спечелва популярност благодарение на своите харизма и артистични умения по време на представления. Работи като танцьор за "MTV", "Algida Tour" и други. Талантът му се разпростира и по отношение на музиката. Пял е с група Raza Latina, с която записва бачата парчето "Es Por Ti", песен, която има невероятен успех в Италия и по света. С първия си самостоятелен сингъл - "Remena", Сео Фернандес постига световна известност, а малко след това се появява и първият му самостоятелен албум - "Atacando".

JuanPachangaMatos е един от най-добрите латино танцьори в Ню Йорк. Роден и отрасъл в Доминиканската република, той се озовава в Америка през 1996, където за по-малко от три години се превръща в един от топ танцьорите на Източния бряг.  Започва обучението си в "Santo Rico Dance Company", по-късно в партньорство с Nancy Ortiz формира една от най-успешните танцувални двойки в Ню Йорк. Уникалният изтънчен и сексапилен стил на Хуан, заедно с познаване на уличните танци го правят изключително атрактивен изпълнител. Освен че смайва аудиторията с впечатляващите си соло хореографии, Матос е и блестящ инструктур.

Родени и израстнали в Южна Америка (Колумбия/Еквадор), Ана и Аничи започват да танцуват от много ранна възраст. И двамата се преместват в Германия, когато са на 12 години, където развиват уменията си в балета, джаза, хип-хопа и салсата. Отдадеността им към танците им донесе невероятен успех на световната салса сцена – те са Европейски шампиони по салса за 2007 и 2-и на Световното първенство по салса в Маями през 2009. Имали са участия и са давали уроци по време на множество световни салса фестивали, включително тези в Индия, Дубай и Монако.

Tropical Gem са най-очакваната и аплодирана танцова група на всички световни латино фестивали. Основана преди десет години от Рафаел Гонзалес (Куба) и Фернандо Соса (Уругвай), групата прави своето дебютно изпълнение само месец по-късно на Фестивала в Милано и представя нов стил. Стил, отличаващ се с невероятна енергия, пленителни костюми и добре изпипани детайли. Tropical Gem са един от първите танцови състави, които миксират салсата с други различни ритми в своите хореографии (румба, афро, хип-хоп).

Талантливят хореограф с нестихващо въображение, Ерик Лалта, е най-популярното име в салса средите, когато става дума за танцови спектакли. Ако сте гледали някое от неговите представления, едва ли бихте се изненадали от този факт. От една страна той създава фантастични хореографии за своята танцова формация  Salsa Dance Squad, където различни музикални стилове преливат един в друг, следвани от интересни стъпки, перфектно вписани в ритъма. От друга, съумява по неповторим начин да обедини в едно изпълнения на водещи танцьори от цял свят с елементи на модерен театър, класически мюзикъл и съвременни VJ техники и така да създаде вдъхновяващи спектакли като “The Museum Оf Salsa”, “Terracania” и други. По време на 5-я "Фанта салса" фестивал Ерик премиерно представи спектакъла “Mambo Nights”, който пресъздаде атмосферата на известния през 50-е години на миналия век нюйоркски клуб "Palladium". В рамките на "Коледния салса бал" през декември почитателите на стила успяха да се насладят на пърформънса "Нощта нагладиаторите ", който пък пресътвори древноримските арени, където са се провеждали гладиаторските битки.

Ерик, който се е учил от най-добрите в салсата, като Eddie Torres например, днес преподава в своята школа в Холандия, изнася уроци на много международни събития.

Освен това той беше и основен консултант на хореографиите на всички отбори в танцовото шоу по "Нова Телевизия" - "VIP Dance".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички