Лили Йончева подпалва перкусиите в Първо студио на БНР


Лили Йончева подпалва перкусиите в Първо студио на БНР

5021

Ударните инструменти са сърцето на музиката, а пулсът е нейният живот.

Изкушените от етно джаза могат да се убедят (за кой ли път) в отдавна известното на поредното събитие в Първо студио на БНР между 20.00 и 21.00 ч. на 6 декември, вторник.

Тогава ще се състои специален перкусионен концерт.  Специален, защото всеки, който ще се качи на сцената, има лично отношение към музиката, специален, защото е поканил знакови гости – очарователната Лили Йончева (перкусии) и Уилямс Кумбербаче (перкусии). Той е един от най-големите дръмъри и преподавател по афро-латино ритми. Роден във Венецуела, оригиналът преподава в Лондон към днешна дата, нашата Лили пък е негов асистент и също живее в космополитния град, където не спира да свири и да се занимава с преподавателска дейност.

Към Уилямс и Лили ще се присъединят и талантливи възпитаници на НМУ "Любомир Пипков" – перкусионен ансамбъл Тайм, Алекса Атанасова, Денислав Димитров, Деметра Григорова, Мартин Хафизи, Георги Ценов и Вокалната  джаз формация към същото учебно заведение. Вход свободен. Афро, латино и джаз ще се разлеят и слеят с публиката. Ела и усети ритъма на Земята! Етното е световно. Бъди етно!, приканват организаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички