Лятно безвремие в Царево


Лятно безвремие в Царево

3543

Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" зарадва почитателите на джаза с концерта "Джаз на свечеряване", който се състоя на 25 август.

На сцената в Царево се изявиха Невен Петрова, Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев, които поведоха публиката в поредното музикално изкушение, представяйки проекта "Лятно безвремие".

За почитателите на този стил имената и на четиримата артисти означават вълнуващо музикално пътешествие из най-потайните кътчета на изисканата мелодия. Музикантите не искаха тяхното участие да се свързва с помпозно представяне, още по-малко с поставяне на музикални рамки. Те просто направиха така, че за миг всичко да изчезне, зрителите да потанцуват със собствените си прищевки, да намигнат на цветовете, които се плезят закачливо иззад ъгъла, да си спомнят, че може и да не бързат, а на каданс да отпият блажено глътка свежа амброзия. Да вдъхнат дълбоко уханието на захарен памук и морски феи. Да поразрошат някоя и друга мисъл. Да усетят с всяка фибра на тялото си, че Музиката е Живот...

Международният младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" съществува от 2006. Организатори са сдружение "ТЕМП-АРТ" и община Царево. Първите две издания се провеждат под името "Музите" за период от 7 дни в края на август. От 2008 форумът е с фиксирани дати - от 20 до 30 август. В програмата му са концерти, спектакли, презентации, изложби на фестивалните сцени в Синеморец, Ахтопол, Варвара, Лозенец, Приморско, Китен, Созопол и Царево. От 2009  като съпътстваща част започват да се провеждат рок маратони, а към нея се включват и джаз концерти от 2011.

Достъпът на публиката до всички събития на фестивала е свободен.

ММФИ "Жреци на музите" няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.

През 2013 организационният комитет  взима решението форумът да се провежда през година, а в годината, в която няма редовно издание, на същите дати да бъде обявена  фестивална ваканция, както бе през 2013.

Редовното VIII издание на фестивала се провежда този август.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички