Лорийн от Швеция спечели за втори път "Евровизия"


Лорийн от Швеция спечели за втори път "Евровизия"

1377

Представителката на Швеция Лорийн спечели конкурса "Евровизия", който се проведе в британския град Ливърпул през уикенда.

Певицата получи общо 583 точки за силното си изпълнение на парчето "Tattoo". Тя беше класирана на първо място както при гласуването на националните журита, от които събра 340 точки, така и от зрителите при гласуването им по страни, от които получи 243 точки.

На второ място с общ резултат остана Финландия с 526 точки, а на трето място се класира Израел с 362 точки. Лорийн още от началото бе обявена за фаворит в конкурса.

Истинското име на певицата е Лорийн Зайнеб Нора Талхау. Тя е родена в Стокхолм през 1983 г. в семейство на имигранти от мароканско-берберски произход. Кариерата си започва през 2004 г., когато печели четвърто място на шведски риалити формат, наречен "Идол" Следва кариера на певица и телевизионна водеща. Като вокалистка се изявява в стилове поп, инди поп и инди рок, електропоп и др. Както MySound.bg писа, тя спечели "Евровизия" с песента "Euphoria" през 2012 година.

Лорийн е известна още като защитник на многообразието, а и като политически активист. След като чу резултата, Лорийн сподели силно развълнувана, че не си е мечтаела за подобно нещо дори и в най-дивите си мечти. Победата за втори път на конкурса означава, че тя подобрява рекорда на Джони Логан от Ирландия, спечелил "Евровизия" през 1980 г. и 1987 г. Нашата страна не участва в тазгодишното издание на песенната надпревара, но имаше българско присъствие. Една от изпълнителките в групата Весна, представила Чехия, беше българка - Танита Янкова. Певицата, модел и диджей, представила Полша, е наполовина българка и пълното ѝ име е Бланка Стайков.

Директно на финала се озоваха миналогодишният победител Украйна и "Голямата петорка" - Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания

Украйна беше представена на големия финал от дуото Творчи с песента "Heart Оf Steel", а Мей Мюлер се яви от името на домакина - Великобритания, с "I Wrote А Song".

Снимка: АР

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички