Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Метрополис поскъпва на 15 с Джон Дигуид


Метрополис поскъпва на 15 с Джон Дигуид

1494

Най-големият промоутър на електронна музика в България - Mетрополис, ще отпразнува 15-годишнината си в столичната зала "Христо Ботев" на 16 април.

Легендата Джон Дигуид (John Digweed) ще бъде хедлайнър на партито.

Стивън, Ясен Петров и Смърфа се спрели именно на този гост заради безусловната му отдаденост на музиката и магията, която създава при всяка своя изява у нас. Той е един от истинските титани на световната денс сцена, един от най-желаните диджеи на планетата не само защото стои начело на най-елитния лейбъл в индустрията - Bedrock, и води едно от най-важните радиошоута за електронна музика - Тransitions, а и по принцип.

Джон се завръща в София след като 3 лета предпочиташе морския ни бряг, но можем ли да го виним - мегазвездата не крие пристрастиятa си към нашата гореща публика и още по-горещия пясък на Черно море, уточняват организаторите.

С всичките си гостувания в България, Дигуид ни убеди, че винаги е напред с музиката, всеки път e различен, не спира да изненадва и не робува на стилове, не преследва модерното, a остава верен на усета си за качествен звук, който те държи на дансинга до зори- независимо дали под ярките звезди на някой плаж или в бетонната утроба на подземен паркинг.

Почитателите помнят как диджеят събра над 4 000 човека на парти на Метрополис при последното си гостуване в София (2007) в паркинга на CCS или пък 8000-те чифта ръце, вдигнати под лъчите на изгряващото слънце на Cacao година по-късно. Последваха Voodoo заклинанията на плажа в Бургас и безсънното лято на Insomnia Festival...за да го чуем тази година пак в столицата.

A той е сред диджеите, които може да слушаш отново и отново без да ти омръзват - неслучайно го титулуват "неоспорим дон на футуристичната денс музика" – музиката на утрешния ден. Неуморният и сякаш вечно търсещ нови предизвикателства Дигуид се разписа с цели две компилации - "Structures" и "Bedrock12", през 2010, като продължи да налага и развива легендарния си лейбъл, добавяйки нови артисти и издавайки плочи, които разтварят още по-широко границите на денс музиката – било то хаус или техно.

Oстава ни само да кажем едно огромно "благодаря" на Метрополис, че не спират да ни срещат с имена като Джон Дигуид, Карл Кокс (Carl Cox), Свен Вет (Sven Vath)… списъкът за изминалите 15 години е достойно дълъг и ценен.

Както MySound.bg извести, екипът на електронното движение си подари собствен клуб в центъра на София - в подлеза на НДК, нарече го "Елемент" и обяви абмициозна програма до юни, без да забравя и почитателите на големите зали, за които гласи не само спиращ дъха рожден ден, но и още няколко събития до края на 2011.

По традиция рождениците пуснаха промоционална бройка от билети за партито на 16 април в зала "Христо Ботев" на цена от 20 лева ексклузивно само в мрежата на Еventim за цялата страна.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички