Миро ще пее нова версия на Ангел си ти в Осло


Миро ще пее нова версия на Ангел си ти в Осло

4665

Миро ще представи България с нова - по-динамична версия, на песента "Ангел си ти" на конкурса "Евровизия" 2010 в Норвегия.

Премиерата й бе на церемонията по раздаването на Първите Балкански музикални награди на площад "Батенберг" в столицата снощи. "Стискайте палци и ми пожелайте успех, представям не себе си, а цялата страна", прикани развълнуван певецът след изявата си.

Репетициите в Осло вече започнаха.

Българската делегация пристига на 18 май. Първата репетиция на Миро е от 13.10 до 13.50 ч на 19 май., на същата дата ще има и пресконференция от 14.30 до 15.10 ч. Втората репетиция на българския представител ще бъде на 23 май от 11.30 до 12 ч., а от 12.40 до 13.10 е пресконференцията.
 
Множеството репетиции винаги са впечатлявали новодошлите на "Евровизия". Събитието е една от най-големите телевизионни продукции в света и обединяването на всичките й части отнема много време. Общо се правят около 100 часа репетиции на сцената за конкурса всяка година. „За да осъществите огромна продукция на нивото на тази, е нужно да репетирате”, казва Sietse Bakker, мениджър комуникации и PR за "Евровизия".

Пристигайки на състезанието, има някои артисти, които трябва да репетират своето представяне като за шест месеца. Това трябва да се случи преди официалното начало на програмата. Делегациите от страните приготвят шоуто с домакините организатори по време на месеците преди събитието.

След това идва моментът, в който изпълнителите стъпват на сцената за пръв път. Този важен момент беше вчера, когато първите участници бяха отведени за първата си репетиция на сцената. Много фенове превърнаха срещата със сцената в кулминационен момент от престоя си в града домакин и преживяха вълненията от първите репетиции на артистите.

Латвийската певица Aisha беше сред първите, изпробвали сцената по време на първия ден за репетиции. И без съмнение вълнението беше голямо. Тя беше възхитена след 40-е си минути на сцената.

„Сцената е красива! Звукът е перфектен и организацията е много добра. Няма какво да се добави. Това много улеснява нашата работа”, каза тя. „Въпреки че изпълнителите идват добре подготвени, това е тяхното първо качване на сцената на "Евровизия" и може да бъде доста впечатляващо. Репетициите увеличават тяхната увереност. Сравнявам ги с футболни играчи, които искат да бъдат запознати с терена”, казва Sietse Bakker.

Общо се провеждат около 100 часа репетиции всяка година. Първите изпълнители за Осло се качиха на сцената в неделя (16 май). Няма да има повторни репетиции до вторник (18 май). Междувременно новите страни участнички ще показват своето вътрешно сценично шоу през цялото време. По-късно, в събота и неделя, 5-е държави, класирали се за финала, ще проведат своите репетиции, с което ще завършат втория кръг от репетиции за представянето на всяка страна.

Отворените репетиции ще бъдат последвани от репетиции с облеклото. По време на тях, цялото шоу, включващо водещите и паузите, се репетира едно към едно пред публика. Всяко едно от трите живи излъчвания се репетира 3 пъти. Така излиза, че изпълнителите, класирали се след полуфинала, са със 7 изпълнения преди финала – без да се включват предишните отворени репетиции.

Операторите и останалите членове на техническия екип започват своите репетиции седмици преди да пристигнат първите изпълнители.

Понякога се репетира и процедурата по гласуването, друг път е включена в представянето на артистите на сцената.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички