Мистерията Еньовден с изложба на открито


Мистерията Еньовден с изложба на открито

3683

Изложба "Мистерията Еньовден" бе открита в центъра на София завчера.

Още с поставянето си в градинката на "Кристал" инициативата зарадва нейните посетители и събра любопитните им погледи. Събитието бе открито от Нешка Робева, музиканта Костадин Генчев, както и част от танцьорите от трупата "Нешанъл Арт". Бяха представени 28 табла, а самата г-жа Робева разказа повече за провокиращите фотоси, нестандартно съчетаващи фолклор, рок и улично изкуство.

Всички софиянци и гости на столицата ще могат да се потопят в мистиката на арт изложбата и да надникнат в тайнствеността на сюжета на едноименния спектакъл  "Мистерията Еньовден" до 8 април.

Изложбените табла показват фолклорни чествания на Еньовден, възстановки на самодивски хора и танци на зли тайнствени същества, както и модерния прочит на празника през призмата на рока и изкуството на младите.

Събитието е поредната инициатива в рамките на мащабния проект "Мистерията Еньовден", организирано в сътрудничество със Столична община в подкрепа на кампанията София кандидат за европейска столица на културата 2019.

Както MySound.bg нееднократно писа, спектакълът ще се играе в София в три поредни дни – 8, 9 и 10 април. Най-зрелищното представление, правено досега у нас, ще се качи за последен път на софийската сцена в зала 1 на НДК. Начало - 20.00 ч. Цени на билетите: между 20 и 50 лева.

Билети - в мрежата на TicketPro и Eventim, на място в зала 1 на НДК, както и онлайн на  http://www.ticketpro.bg/jnp/home/index.html и http://www.eventim.bg/bg/.

Междувременно актьорът и водещ на предаването "Преди обед" по bTV - Сашо Кадиев, се включи в инициативата "Преоткрий традициите" - част от "Мистерията Еньовден", и облече част от автентична мъжка родопска носия. Той искрено се забавлява пред градинката на НДК и показа на своите колеги завидни умения по български народни танци. Водещият с радост се присъедини към посланиците на българския дух и традиции.

Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец (от 10 март до 10 април), всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията, може да го направи като качи снимка или видео във фейсбук страницата на "Мистерията Еньовден" - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden.

На 4 април ще бъдат обявени имената на трима от участниците, включили се в кампанията, които чрез жребий ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички