Митко Щерев издаде книга


Митко Щерев издаде книга

4733

Ветеранът на българската естрадна, поп и рок сцена Митко Щерев издаде биографична книга, наречена „Забравих си часовника на пианото”.

Музикантът ще рекламира книгата си на живо между 20 ноември и 10 декември във Варна, Пловдив, Велико Търново и София.

Заедно с книгата Митко Щерев ще представи и най-новия си диск “Филмовата музика на Митко Щерев”, записан със симфоничен оркестър. На всяка от срещите със своите поклонници той ще изпълни 30 минути от музиката си в диска на живо, съобщава вестник „Труд”.

Книгата на гениалния български композитор и музикант е в три части. Първата е дневник, втората - историята на група Диана експрес. Третата - теория на композитора за развитието на българската попмузика.

Според него тя формира звученето си след две външни инвазии. Родните мелодии претърпяват силно влияние от американската музика, най-вече от бигбенда и суинга, в периода 1945-1955 г. Втората метаморфоза е през 1955-1965., когато песните у нас зазвучават като френската и италианската естрада.

Забравих си часовника...” започва с дневник, който разказва за събития в живота на композитора, за срещи с поети, филмови режисьори и прочее хора на изкуството. Описани са обстоятелствата около създаването на големите му хитове.

“Написан е във формата на сценарий, който веднага може да се заснеме”, казва авторът.

В текста има думи за приятелите на Щерев и за неприятелите му. 

“Ако питате за Лили Иванова, за нея има половин страница. Упомената е само с инициалите си. В послеписа казвам, че има три имена като нейното, които изписвам по този начин, за да не вкарвам негативна енергия в книгата си. Това са най-лошите хора, които съм виждал през 63-те си години живот”, заявява Митко Щерев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички