Мустафа Чаушев заведе дъщеря си на Рупите


Мустафа Чаушев заведе дъщеря си на Рупите

5520

Мустафа Чаушев заведе дъщеря си Ажда на Рупите за първи път.

Любимецът на няколко поколения използва пътуването до Петрич за рецитала си на шлагерния фестивал „Златен кестен”, за да покаже на наследницата си красотите в местността, където живя Ванга. Русокосата красавица остана очарована от гледката и пожела отново да се върне там в най-скоро време.

„Още като разбрах, че ще имаме концерт в Петрич, казах на татко, че трябва да отидем до Рупите, защото никога не съм ходила. Даже купих една саксия с много красиво цвете, която оставих на гроба на Ванга. Наистина има някаква магия в това място. Не успях да разгледам всичко, тъй като бързахме за репетициите, но следващия път ще отделим повече време”, сподели през музикалния Интернет портал „БГ естрада” Ажда.

На сцената на читалище „Братя Миладинови”, което заедно с община Петрич организираха 16-о издание на „Златен кестен”, гласовитата бургазлийка представи песните от дебютния си албум „Оф, оф”. Ажда обра аплодисментите на младежката част от публиката с модерните си парчета на български, английски и турски. С баща си изпълниха няколко любими дуета, а Мустафа Чаушев върна златните години на българската естрада с коктейл от хитовете си. Със заглавната песен на последния си диск „Богатство” изпълнителят поздрави автора й. Това е композиторът Захари Георгиев, музикален директор на фестивала.

Рециталът на Мустафата и Ажда бе един от пироните на „Златен кестен”, но публикация в жълт вестник вгорчи радостта от успеха на концерта. Според статията певецът умирал от глад и затова приел да пее в Петрич.

„Пълни глупости! Всеки, който ме познава, знае, че нямам нужда да пея, за да изхранвам семейството си. На тия години продължавам да го правя единствено заради публиката – щом още ме обича и иска да слуша моите песни, нямам право да й откажа”, заяви пред „БГ естрадаМустафа Чаушев. Въпреки негативните емоции той се зарадва, че фестивалът стана истинско събитие не само за града, но и за цялата страна.

От тази година „Златен кестен” скъса със старите градски песни и заложи на новите шлагери, затова се проведе и конкурс за съвременни композиции. За наградния фонд допринесоха бизнесменът Живко Караделиев и собственичката на 4-звездния спа хотелски комплекс „БацДобрина Бацанова, а кметът на Петрич инж. Вельо Илиев напълно подкрепи новата секретарка на читалището - Гичка Тренева, за развитието на фестивала.

Шефката на дирекция „Музика и танцАнтонина Бонева към Министерството на културата, под чийто патронаж се проведе „Златен кестен”, също остана доволна от страхотния празник, който сътвориха певци и музиканти през уикенда в южния град, както и от интереса на младите към новото начало на фестивала.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички