Маратон с българска музика в зала "България" на 3 март
Виртуoзният джаз пианист Роман Столяр (Новосибирск/Берлин) в Пловдив и София
Португалската певица Maro пристига за първия си концерт в България
ICE MC пристига в Пазарджик на 30 март
Миро завършва турнето си Best Оf с грандиозен концерт в зала "Арена София" през април
Актьори vs LaText. Анджела Родел, Станислав Кертиков и Анета Иванова ще предизвикат литературната рок банда със свои изпълнения на стиховете от песните ѝ
Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март
Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете

На 10 000 метра надморска височина с Иван Шопов


На 10 000 метра надморска височина с Иван Шопов

4689

Иван Шопов e човек с разностранни дарования, гостувал е  няколко пъти в "Картини от една изложба" с проекта Балкански заедно с Теодосий Спасов и Иво Христов.

Именно в това предаване за концептуални албуми с традиционен водещ Сергей Шишов ще бъде представен проектът на Шопов "Lights & Shadows".

За по-младото поколение Иван е легенда с изявите си като топдиджей по цял свят и автор на електронна музика, други пък ценят повече качествата му на художник, а "Lights & Shadows" е проект, в който многообразието му успешно се съчетава.

"Светлини и сенки" е арт каталог с графики, илюстрации и с музика на Шопов от периода 2001-2011, допълнени с фотографиите и дизайна на Иво Христов. Идеята е музиката да те пренесе в света на светлините и сенките, вълнуващи автора при създаването на неговото графично изкуство. Пред нас е колекция от контрасти – светлина срещу сянка, абстракция срещу реалност и агресия срещу спокойствие. Това е произведение на изкуството, което показва как Иван представя творческите си виждания за живота чрез простотата на черното мастило върху бялата хартия.

Всички музикални композиции са създадени на 10 000 метра надморска височина по време на полетите около турнетата на артиста из целия свят. Гледките и мащабите, които се разкриват пред музиканта по време на полет, са изключително вдъхновяващи и носещи идеята за пространство, лекота и безкрайност, и това струи в музиката му.

Ето как Шопов представя същината на замисъла си: "Това е вечното търсене на нови музикални хоризонти, покоряването на тишината, укротяване на пулсиращия ритъм и настройка на търпението в автора".

"Lights & Shadows" ще прозвучи в "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините от 21.00 ч. на 11 февруари.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички