Националният балет на Испания вече е в София


Националният балет на Испания вече е в София

3880

Националният балет на Испания (Ballet Nacional de Espana) пристигна в пълния си състав в София.

Както MySound.bg вече извести, вихрените танцьори ще излязат за втори път пред родната публика в зала 1 на НДК на 25 март.

Преди две години виртуозните фламенко изпълнители покориха с огнената си страст нашите зрители и обещаха да се върнат отново. Испанците ще играят тук две от най-прекрасните си творби  – "Грито" и "Севилска сюита". Само преди седмица балетът танцува тези постановки пред испанската кралица София, която прие на лична аудиенция артистичния директор на балета Антонио Нахаро.

Оборудването на балета е вече в столицата в два ТИР-а, натоварени със сценични костюми, 300 чифта специални фламенко обувки, както и специален под, с който ще се покрие сцената на зала 1 на НДК, за да отеква тракането на токовете на байлаоресите.

Голяма част от изпълненията на танцьорите е под съпровод на жива музика. Tеглото на някои от роклите достига 15 килограма заради дългите шлейфове и безброй къдри. За да е всичко в добър вид, в гримьорните на НДК се внасят шевни машини, перални, сушилни, гладачно оборудване и за обслужването на всичко това се грижи екип от 15 души.

Страстни танци, прекрасна музика и пищни костюми, звуци на десетки кастенети в ръцете на танцьорите – една приказна история, разказана без думи, живот, изживян чрез великолепни танци. Това очаква зрителите на Националния балет на Испания в НДК утре.

Спектаклите са организирани от продуцентски агенции "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн Акт" със съдействието на посолството на Кралство Испания и "УниКредит Булбанк".

Билетите са в продажба в системата на "Ивентим" и в Билетния център на НДК.  
   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички