Над 100 мераклии пънат за Миро на Евровизия


Над 100 мераклии пънат за Миро на Евровизия

5891

БНТ и Миро организираха кастинг за беквокалисти и танцьори, които ще заемат мястото си до певеца на сцената на финала за избор на българската песен за "Евровизия" 2010.

Събитието бе проведено на 16 и 17 февруари, а финалът, който ще се предава на живо по БНТ от зала 2 на НДК, е на 28 февраури.

Кандидатите за кастинга трябваше да изпратят имейл до 12 февруари, в който да се представят. До самото прослушване бяха допуснати само онези, получили обратно писмо с точния час и място.

Мераклиите изпълниха две песни по свой избор - на български и на английски език. Едната -  акапелно, другата със синбек. Както често се случва, между капките се бяха промъкнали и откровено странни птици. Миро обаче остана изключително доволен от прослушването и в края му обяви, че 90 % от участниците са се  представили много добре.
 
Още по-атрактивно беше състезанието за танцьори, които трябваше да импровизират под звуците на 5-е продуцирани от БНТ песни и да покажат владеенето на различни танцови техники.

Явилите се бяха равен брой жени и мъже на възраст между 17 и 25 години. Членове на журито за беквокалисти бяха Станислава Армутлиева от "Вирджиния Рекърдс"; Анна-Мария Тонкова – музикален директор на "БГ радио "; Драгомир Драганов; Любомир Кънчев – шеф на дирекция „Музика и забава” в БНТ; Михаил Михайлов и Мирослав КостадиновМиро.

Участниците в кастинга за танцьори трябваше да преминат през строгата преценка на хореографката Маргарита Будинова, която отдавна работи с Миро.

На 28 февруари зрителите ще разберат на кого се пада честта да застане заедно с Миро на сцената в зала 2.

Интересни моменти от кастингите зрителите ще могат да видят в минутите на Драго Драганов за "Евровизия", с които всяка седмица точно в 11.00 започва предаването „В неделя с...

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички