Насекомикс и Рубикуб рапортуват с ноти и думи в Строежа довечера


Насекомикс и Рубикуб рапортуват с ноти и думи в Строежа довечера

5284

Последното за месеца издание на Sunday Art Report - новият клубен музикално-литературен фестивал, е в столичния клуб "Строежа" довечера.

Специални гости ще бъдат Насекомикс, Рубикуб (Rubikub), Иво Сиромахов (на снимката), а и други изпълнители, водещи и автори, замесени в проекта на Гери Турийска - "Пощенска кутия за приказки", ще се изявят под една или друга форма.

Иво Сиромахов, сценарист в "Шоуто на Слави", ще представи своята последна книга "BG дневници и нощници – Създателите" от 18 ч. Авторът отправя ново предизвикателство към историческите хроники. В творбата са събрани "дневниците" на легендарни и реални личности, свързани с българската история. Готвач ли е бил хан Крум? Имало ли е конфликт между Кирил и Методий? Кои са били любовниците на цар Фердинанд? Защо Георги Димитров е подпалил "Райхстага"? Отговорите на тези и други въпроси няма да намерите в учебниците, а само в новата книга на Иво Сиромахов - "BG дневници и нощници Създателите", за която самият той ще разкаже на живо, уверяват организаторите.

Рубикуб ще се появят на сцената в 19.00 ч. В поп-джаз проекта на Гери Турийска - добре позната като автор, текстописец и водещ, тук е в ролята на изпълнител, наред с музикантите Веселин Веселинов - Еко (контрабас), Ангел Дюлгеров (китара), Краси Тодоров (клавир) и Росен Ватев (барабани).

Проектът Пощенска кутия за приказки ще бъде представен за първи път в клуб "Строежа" от 20 ч.

Пощенската кутия за приказки започна да събира мисли на премиерата на романа "Приказка за вечността" през септември 2010 (автори: Гери Турийска и Стоян Динков, издател Ciela). Първата червена пощенска кутия беше инсталирана в RAdio CAfe, където се проведоха и две от четенията по темите "Любовни писма" и "Ами, ако". Идеята е писмата да остават анонимни, а медиаторите, които ги представят на публиката, да са популярни личности. В четенията досега са участвали актьори, музиканти, писатели и познати на публиката лица и гласове от радио и телевизионния ефир.

Кутия вече има и в "Строежа" за третото четене довечера. Пощенската кутия за приказки през януари ще бръкне още по-дълбоко... във вашата тъмна страна. Темата е "Под леглото"- за онези неща, които крием и бихме споделили само анонимно. Сред участниците в четенето този път са Димо Стоянов (P.I.F.), Цветелина Чендова, Богдана ("Стартер" по "БГ радио"), Ирен Леви ("Голите ангели"), Косьо ("5400") и други.

Музикантите от Насекомикс са в афиша на събитието от 21.30 ч. В състава на формацията участват Андрония Попова (Рони) - вокали, акордеон, клавири; Михаил Йосифов - китара, клавири, бек вокали; Георги Дончев - електро-контрабас, контрабас; Александър Даниел (Санди) - барабани. Стилът на групата може да бъде определен като авангардна минималистична смесица от електронна музика, джаз, рок, пънк, инди, фюжън, трип-хоп.

Насекомикс имат един мултимедиен албум — "Insectomix", и сингъла "градАД", преди да добият популярност с песните "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song" към саундтрака на филма "Източни пиеси" на Камен Калев.

Както MySound.bg огласи, дебютът им "Adam’s Bushes, Eva’s Deep", продукция на английския продуцент Ilian Walker (a.k.a. DJ iLS) и Ангел Христанов ("Арт Етърнал") се появи в края на октомври 2009. Албумът получи положителни отзиви от критиката и бързо доби популярност.

Насекомикс са концертирали успешно както в България, така и в чужбина - Италия, Германия, Франция, Испания, Полша. Групата се изяви на премиерните прожекции на "Източни пиеси" на фестивалите в Сараево и Кан през 2009. През март 2010 пък направи шоу на премиерата на филма "Източни пиеси" в Париж, а скоро след това участва във Balkan Fever Festival 2010 — feminin, с концерт в клуб OST, Виена.

Вратите на клуб "Строежа" отварят в 17.00 ч. Билети - в мрежата на Ticketstream.bg - "Офис 1", "М-Тел", "Техномаркет", "На тъмно", "Ориндж", "Мултирама", "Строежа". Цена 8 лв. в предварителна продажба и 10 лв. в деня на събитието на място.

Новата инициатива на "Строежа", Bushmills и Grolsch - Sunday Art Report, е  лайв концепция, включваща музика, литература, дебати и дискусии, кино и театър, която се провежда под формата на клубен фестивал в рамките на 12 поредни недели от януари до март.

Милена, Паникън Уайаскър (Panican Whyasker), P.I.F., Dokle & Greesh, акустичното трио на Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев - "Йо-Хо 3000", Зона Ц (Zona C), Лили Ъф Дъ Уест (Lilly Of The West), писателите Радослав Парушев, Милена Фучеджиева, Момчил Николов и много други са в афиша на събитието през февруари.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички