Ники Атанасов разлива Русская водка в хард рок чаши


Ники Атанасов разлива Русская водка в хард рок чаши

21922

Ники Атанасов ще представи албума си "Русская водка" в столичния клуб-ресторант "Астор" от 19 часа довечера.

"Изключително забавен проект, представете си AC/DC за свирят частушки или "Мурка" например", сподели за MySound.bg Румен Бончев от музикално-издателската компания "Рива Саунд", в чийто каталог излиза дискът.

Николай Атанасов е сред най-известните изпълнители на руски романси и одески песни у нас. Той е и най-добрият интерпретатор на песните на великия бард Владимир Висоцки. Роден е в София, завършил е 19 СПУ "Елин Пелин", а после и журналистика в СУ "Св.Климент Охридски". Започва да свири на китара в осми клас, по-късно сформира кварталната рок група Синовете на кръглата луна, която има кратък, но изпълнен с емоции път, жънейки успехи сред момчетата и момичетата  от квартал "Кривата река" в столицата.

По чиста случайност и не без внушението на неговия близък приятел от детинство Иван Узунов, започва да пее руски песни (предимно блатньiе, одески и белоемигрантски). През последнитe 10-15 години изнася десетки концерти в София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен и в други градове на страната. Гастролирал е в Гърция, Кипър и Република Македония. Първите му два албума - "Мурка" и "Поручик Галицин", излизат в края на 90-те. В тях са включени най-популярните емигрантски и блатни песни и световноизвестни руски романси.

През 2002 Ники записва албума „Мъжът на 50", съдържащ 12 композиции на Стефан Димитров по текстове на поетите Миряна Башева, Иван Ненков, Александър Томов, Виктор Самуилов, Богдана Карадочева и други. Този диск е сред най-популярните и търсени на българския музикален пазар и до днес.

Най-новият проект на музиканта предлага 12 вечнозелени руски песни като най-любопитното е, че тези кавъри са решени в...хард рок вариант, нещо, което се прави за първи път поне в България, а може би и в света, отбелязват от мениджмънта на "Рива Саунд".

Аранжиментите са дело  на Румен Спасов, един от създателите на Златни струни и Сигнал - понастоящем лидер на Карамел, и на китариста им Венцислав Станев. Особено интересна е версията на „Калинка”, която изпълнява заедно с квартет Славей.

Заедно с Карамел Ники Атанасов активно работи и по следващ проект, който се очаква да излезе през пролетта на  2011. "Да става каквото ще" ще съдържа песни на композиторите Стефан Димитров,Стефан Диомов, Митко Щерев, Косьо Бахаров, Димитър Гетов и други. Стиховете за новите песни са сътворени от Маргарита Петкова, Богдана Карадочева, Иван Ненков, Гошо Минчев и други.

Николай Атанасов от дълги години работи като журналист в програма "Хоризонт" на БНР. Той е създател на популярните от близкото минало предавания "Ники и приятели" и "Неделен клуб "Хоризонт".

В момента е един от водещите на предаването "Нощен "Хоризонт".

"Русская водка":

1. Русская водка 
2. Мурка 
3. Песня Дуни из Одессы 
4. Тройка 
5. Поручик Голыцин 
6. Очи черные 
7. Дорогой длинною 
8. Ех, сыпь Семен 
9. Чижик 
10. Цыпленок жаренный 
11. Две гитары 
12. Калинка 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички