Никола Конте с лайв банда в Sofia Live Club


Никола Конте с лайв банда в Sofia Live Club

4455

Никола Конте (Nicola Conte) ще гостува отново в България.

Изявата на италианеца в Sofia Live Club на 18 октомври обаче е първото му шоу, което ще изнесе у нас с цяла концертна формация. Тя пристига в състав: Nicola Conte – китара, Luca Alemanno – бас, Marco Valeri – барабани, Francesco Lento – тромбон, Gaetano Partipilo – саксофон и флейта, Bridgette Amofah – вокали и Pietro Lussu – пиано. Гостите обещават традиционния за своя лидер екзотичен микс от джаз, скат, боса-нова, фънк, соул и електро-хаус.

Никола Конте е диджей и продуцент от Бари, известен с експериментите си в ейсид джаза. Музиката на италианеца съчетава боса-нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. За ценителите на стойностните ритми Никола е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните десет години.

Конте, който е възпитаник на класическата школа, е умът зад колектива от ейсид джаз възрожденците The Fez Collective (и бивш член на групата Fez Combo). Бандата е базирана в италианския град Бари, под лейбъла  Schema, който промоутира нейния специфичен подход към ейсид джаза.
 
Първият албум на Конте се нарича "Jet Sounds" и е издаден през 2000. Сингълът "Bossa Per Due" придобива международно признание. Част от мелодията е използвана за рекламата на някога високобюджетните реклами на автомобилите Acura.

През лятото на 2001 дискът е лицензиран за разпространение в САЩ под лейбъла Street Lounge (ESL) и е леко променена версия на оригиналния дебютен проект. Две години по-късно, през 2004, френският филиал на гиганта Blue Note Records издава следващия албум на италианеца - "Other Directions". Следват години на истински успех, градация на кариерата, и албуми, които няма как да не вземеш в колекцията си.

Последният диск на Конте - "Love & Revolution"(2011), постигна световен успех, а участията на Никола по клубове като Ronnie Scott's в Лондон, Blue Note в Милано, Ню Йорк и Токио не спират, печелейки нови и нови почитатели заради магнетичния саунд на артиста.

Билети за изявата на Конте в Sofia Live Club: в мрежата на Еventim.bg - 20 лева, на място 25 лева.

Повече информация - на:

http://www.nicolaconte.it/
http://www.myspace.com/nicolacontetheofficialspace
http://www.electricchair.de/artists/details.html?artist=9&name=Nicola+Conte&area=worldwide

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички