Николай Иванов (OM) събра супергрупа


Николай Иванов (OM) събра супергрупа

4870

Николай Иванов - главен идеен двигател на арт формация ОМ, застава в центъра на супергрупа, която ще се изяви в столичния клуб Студио 5 от 21.30 ч. на 27 януари, неделя.

Неуморният авангардист и експериментатор ще бъде в компанията на Миглена Ценова –вокал  (чието пеене е микс от традиционни етно влияния, джаз и поп), Марио Иванов – електрически бас (екс-Алегро), залагащ на прогресив рок и фюжън хармонии, и младия Петър Тодоров, набиращ все по-широка популярност с нетрадиционните си перкусионни сетове.
 
Репертоарът на проекта е с по-клубна ориентираност. Саундът на квартета миксва традиционни мотиви от Балканите, Средния и Далечния Изток и Африка с рок, джаз, електронен ембиънт и луупове, овкусени със сакрални вокали.

Вход - 10 лв.   Николай Иванов е музикант, художник, композитор, аранжор... Неговата на пръв поглед еклектична дейност трудно би могла да се прецени извън контекста на специфичната географска ширина, където той живее и твори. Изпълнителят смества традиционен и модерен саунд, различни жанрове и изобразителни езици, експериментира от джаз и авангард до електронна и филмова музика, рисува картини и фрески, прави инсталации и пърформанси.

И всичко това - обединено от идеята за пълен синтез, така характерен за съвременното изкуство. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички