Ninja хватки с Kid Koala след Cinematic Orchestra


Ninja хватки с Kid Koala след Cinematic Orchestra

1848

Още един емблематичен артист от лейбъла Ninja Tune предстои да се изяви в България наскоро.

Това ще се случи на концерта на британските виртуози Синематик Оркестра (Cinematic Orchestra). Както MySound.bg огласи, събитието е в столичната зала "Универсиада" на 17 декември.

След концерта партито ще продължи в по-динамична посока, а зад пултовете ще застане Ерик Сан, по-известен като Кид Коала (Kid Koala).

Последното му гостуване у нас беше преди цели 4 години, когато впечатли и очарова публиката не само с танцувалния си сет, но и с личното отношение и специална подготовка за срещата с българските си фенове. Същото можем да очакваме и сега – силно преживяване с омагьосваща музика и неповторима атмосфера, не крият организаторите.

Кид Коала е първият артист от Северна Америка (роден е в Канада), подписал с легендарния британски лейбъл Ninja Tune преди 15 години. Работи по редица ремикси и участва в турнета с други артисти от златната ера на лейбъла, като DJ Food, DJ Vadim и Колдкът (Coldcut). Уменията и иновативният подход на диджея привличат вниманието на много музиканти извън клубната сцена. Beastie Boys го канят на тяхното турне Hello Nasty през 1998. Следват участия в групи като Lovage & Bullfrog, както и турнета с любимите му Рейдиохед (Radiohead), Björk, Mike Patton, John Medeski. Бил е на световна обиколка и с двама от най-големите играчи зад грамофона - DJ Шадоу (DJ Shadow) и DJ Кръш (DJ Krush).

В последните си проекти Сан нееднозначно показа, че освен притежател на едни от най-бързите ръце зад търнтейбъла, умее да разказва приказки с джаз, класически хип-хоп бийтове, брейкове и страшни китарни рифове!

Освен завидни умения зад пулта, артистът е доста деен и в илюстрациите. Той лично подготвя обложките на албумите си, освен това издава книги с комикси. Последната се казва Nufonia Must Fall и съдържа близо 350 страници рисунки на канадеца. Миналата година пък той издаде SPACE CADET - аудио-визуално шоу, в което с музика и картини пренася публиката в различни музеи и галерии по света.

Забавен факт за него е и че обожава да композира музика за детски телевизионни програми като "Улица "Сезам" и Cartoon Network.

Определено шоуто ще е колоритно, автентично и неподправено – като ирландското уиски Bushmills, с чиято помощ се осъществява.

Билети – в мрежата на Eventim и на Eventim.bg.

Още - на:

http://www.facebook.com/event.php?eid=229892700397127

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички