Нивани Мюзик от Ники Иванов ОМ


Нивани Мюзик от Ники Иванов ОМ

4280

Николай Иванов ще започне второто представяне на новата серия "Нивани Мюзик", посветена на различни аспекти от музикалното вибрационно познание, в новите зали на академия "Когиталност", София, тази сряда, 18 ноември.

В програмата са фрагменти от "Summer Song" - музика за релаксация в стила ню ейдж, "Yoga Nidra" – йога на съня, и "The Dogons"- саундтрак към документалния филм за догонските племена в Мали и личният разказ на автора за пресоя му там- музика с препратки към шаманизма и африканската музикална култура.

Резултат на дълъг емпиричен опит и практика, обмисляни в периода 2009 - 2015, тези компактдискове ще бъдат издадени почти заедно, за да запълнят сериозна празнина, и ще бъдат представяни под формата на лекции и концерти.

Николай Иванов започва да свири на пиано на 5, а на китара на 14. На 20 започва да навлиза в импровизационната музика и джаза. Паралелно с работата си по различните документални филми и пътувания овладява други инструменти. Интензивното му концертиране със соло мултиинструментални пърформънси стартира през 2002.

Инспириран от източната философия създава езотеричната група ОМ през 1991 и през всичките години работи върху музикалните вибрациии и езотерично сакралната страна на музицирането.

Вход: 5 лв.

На концертите свири на традиционна българска 8-струнна тамбура – булгария, акустични и електрически китари, сас, ситар, акустично пиано, синтезатори, блок флейти, бамбо флейти, двоянка и български дудук, ирландски уисл, дървен кларнет, гхатам, тар и тамбурин, използва вокален стил - микс между българско фолклорно и ортодоксално пеене, гърлено пеене, индийски и малоазийски начини на пеене. Записва фрази с лупер в реално време и наслагва върху тях. Изявявал се е в много европейски страни, Индия, Китай, Близкия Изток и Африка.

Академия "Когиталност" е на улица "Хенрик Ибсен" 5 (срещу мол "Парадайз").

Линк за събитието на сайта на "Когиталност":

http://www.cogitalnost.com/events/nikolay-ivanov-om-18-11-15/

Каналът на Николай Иванов ОМ в YouTube:

www.youtube.com/channel/UCLxhXgNYwqpqrxRtVxROB9w

http://www.facebook.com/#!/pages/Nikolai-Ivanov-OM/185002994854185

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички