Официално: алкохолът е убил Ейми Уайнхаус


Официално: алкохолът е убил Ейми Уайнхаус

4140

Причината за смъртта на Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) е злоупотреба с алкохол, информира Contactmusic.

Това е окончателното заключение на британското правосъдие след преразглеждане на делото.  Както MySound.bg вече писа, до него се стигна след като бе установено, че са допуснати процесуални нарушения от съдебния медик, разследващ смъртта на певицата. Сюзан Грийнуей (Suzanne Greenway) нямала изискваните пет години практика във Великобритания, за да ръководи подобно разследване. Това я принуди да подаде оставка през ноември 2011. Освен това тя била назначена на поста от съпруга си Андрю Рийд (Andrew Reid), който също е съдебен медик. Той също подаде оставка през декември 2011. след съобщението за започнала дисциплинарна процедура срещу него.

При първото разследване бе установено е, че Уайнхаус е имала над пет пъти по-голямо количество алкохол в кръвта си от законно допустимото за шофиране или 416 милиграма на децилитър кръв, потвърди следствието.

Вчера Шърли Радклиф (Shirley Radcliffe), на която беше възложено да преразгледа заключенията на следствието, заяви, че Ейми Уайнхаус наистина е починала вследствие на алкохолно натравяне и допълни, че тя имала в кръвта си "ниво на алкохол, често свързвано със смъртта".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички