Оркестърът за народна музика на БНР открива концертния сезон


Оркестърът за народна музика на БНР открива концертния сезон

1232

Оркестърът за народна музика на БНР открива новия си концертен сезон в Първо студио на радиото от 19.00 ч. на 19 октомври.

Маестро Димитър Христов е подготвил програма с премиерни заглавия и ярки солисти, записвали с оркестъра през изминалия сезон. Публиката ще чуе за пръв път творби, в които солисти са певците Александра Борисова, Бисерка Пиларска, Ивелина Димова, Димитър Богданов, Донко Марков. Пред оркестъра ще застанат също гайдарят Недко Царев и гъдуларят Иван Стоянов.

Обещаващият претендент в "Гласът на България" Александра Борисова и виртуозният гъдулар Иван Стоянов (на снимката) ще направят своя концертен дебют с Оркестъра за народна музика на БНР. Първата си песен, записана с оркестъра, ще представи пред публиката любимецът на България Донко Марков. Северняшката певица Бисерка Пиларска ще изпълни авторските си песни в нови аранжименти. Добруджанската певица Ивелина Димова се завръща в звукозаписните студиа на БНР, а част от новите песни ще прозвучат за първи път в концерта. Солист на оркестъра отново ще и майсторът на тракийската песен Димитър Богданов. Своя авторска пиеса ще представи и обичаният гайдар Недко Царев.

В богатата програма са включени аранжименти на Димитър Трифонов, Георги Андреев, Димитър Христов, Стоян Пауров, Костадин Генчев, Петьо Костадинов и Йордан Данев.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (булевард "Драган Цанков" №4) и в мрежата на "Ивентим".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички