Орлин Павлов боядиса пейки, участва в акцията Моят зелен град


Орлин Павлов боядиса пейки, участва в акцията Моят зелен град

3817

Орлин Павлов и Мис България за 2011 Ваня Пенева (на снимката) се включиха активно в инициативата "Моят зелен град" 2011, която се проведе на 17 септември.

Двамата помогнаха на малчуганите в Южния парк в столицата да се справят с поставените им задачи в организираните за първи път в рамките на инициативата открити класни стаи за деца. Непосредствено след това Орлин се взе участие в боядисването на пейки. Над 100 пейки и детски катерушки бяха боядисани в парка. И тази година с голям ентусиазъм в кампанията се включиха учениците от Националния ученически екопарламент, които участват активно от старта й през 2008.

Професионални водолази извадиха 11 автомобилни гуми от дъното на популярното езеро в столичния кв. "Дружба". С помощта на над 100 доброволци те събраха разделно близо 150 чувала с отпадъци от бреговете на водоема.

Над 1000 доброволци, сред които повече от 500 служители на Coca-Cola и техните семейства, взеха участие в най-мащабното до момента издание на  "Моят зелен град". Кампанията обхвана тази година общо пет локации - в София, Банкя и Търговище.

Доброволците събраха разделно над 800 чувала с отпадъци, боядисаха над 100 пейки в Южния парк и засадиха множество дръвчета в Търговище. Повече от 600 деца посетиха уроците в откритите класни посветени на околната среда. Официален старт на инициативата бе даден в Южния парк от зам.-кмета направление "Зелена система, екология и земеползване" в Столичната община г-жа Мария Бояджийска, кмета на район Триадица г-н Евтим Евтимов, изпълнителния директор на Coca-Cola ХБК България г-н Никос Калайтзидакис и председателя на Българско дружество за защита на птиците - г-н Петър Янков.

От Перловската река на територията на парка доброволците извадиха над 200 чувала с отпадъци, сред които военна каска, шейна и детско столче. Организаторите споделиха, че събраното количество е значително по-малко от миналогодишното, което означава, че инициативата постига своите цели – а именно все по-голям брой хора да бъдат съпричастни към опазването на околната среда.

Парк "Мир и дружба" в Студентски град беше почистен от близо 100 служители на Coca-Cola, които успяха да съберат разделно почти 170 чувала с отпадъци от дерето, минаващо през парка, което по проект преди години е трябвало да бъде воден канал.

Доброволците в инициативата в Банкя почистиха емблематичната за района 6-километрова еко- и велоалея "Пътека на здравето", като същевременно подготвиха терена за поставяне на пейки, кошчета и информационни табели по цялата дължина на пътеката. Събраните разделно отпадъци надхвърляха 150 чувала. Служители на компанията в Търговище засадиха дръвчета в парк "Роден кът", а децата в града се сдобиха с чисто нова площадка за игра.

Инициативата се организира за четвърта поредна година от Българското дружество за защита на птиците и Coca-Cola с подкрепата на Столична община и ЕКОПАК.

Фокусът й е опазване на водното богатство и биоразнообразието и намаляване на емисиите въглероден диоксид.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички