От Щатите до Ямайка с престой в Манчестър


От Щатите до Ямайка с престой в Манчестър

5370

"From Detroit Тo Kingston" се нарича партито, чието първо издание предстои в столичния клуб "Туинс" от 22 часа утре вечер.

Ще звучат класически соул, ямайски фънк, соул и реге, обяви Lazy Face, който за пореден поема купона в свои ръце.  

Малко предистория: през 60-е години на миналия век в Щатите - "Motown", "Stax" и други лейбъли бълват хит след хит. Соул музиката оказва огромно влияние върху тогава зараждащото се реге, тъй като повечето радиостанции, достигащи до Кингстън (този, на снимката) са от Южна Флорида. Ето защо песните на митични банди като The Temptations, The Four Tops и много други са изпълнени и от ямайски легенди като Alton Ellis, Bob Marley и Jimmy Cliff.

Но, разбира се, тъй като пролетното ни музикално приключение няма да е пълно без northern soul (вид соул, станал изключително популярен в Северна Англия, на едно ниво с реге музиката по същото време), Lazy Face ще се постарае да ви накара да се чуствате като в дъждовна Англия през годините на Битълс (Beatles) манията, но със звука на тогавашните модове.

Партито всъщност ще е воаяж от Щатите до Ямайка с престой в Манчестър, поясниха организаторите, припомняйки, че 6 май е почивен ден.

Входът е 2 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички