Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Пендара Етно Проджект с първи концерт в Лондон


Пендара Етно Проджект с първи концерт в Лондон

4746

Най-новият музикален проект на Нина Николина и Калин Вельов - Пендара Етно Проджект, в който участва и народната певица Екатерина Ангелова (Acid Folk Five), изнесе първия си концерт в Лондон.

Изпълненията на "Излел е Дельо хайдутин", "Вечеряй, Радо", "Ерген Деда" и "Чичовите конье" бяха дълго аплодирани от публиката. Музикантите представиха част от новия си репертоар в препълнената зала на Българското посолство по време на Първата официална среща на български лекари, практикуващи във Великобритания, и английски студенти, учещи медицина в България. Събитието беше по инициатива на медицинските университети в София и Пловдив. Организатор е официалният представител на университетите за Великобритания – компанията "Интер Хекс". Патрон на срещата бе Негово Превъзходителство посланик Константин Димитров. Българската формация бе избрана за официален музикален домакин на събитието.

"В тяхната музика се оглеждат традиция и съвременност. Начинът, по който музикантите бяха посрещнати и изпратени от публиката, показа, че е важно как успяваш да итерпретираш българския фолклор. Талантът на Нина Николина, Калин Вельов и Екатерина Ангелова няма граници. Съвсем скоро ще ги поканим за концерт и в други европейски столици, където съм убеден, че артисти с техния талант ще вдигнат публиката на крака така, както успяха да сторят това в Лондон", каза Димитър Циканделов, собственик на най-голямата посредническа компания за набиране на чуждестранни студенти за България "Интер Хекс".

В срещата участваха ректорът на медицинския универистет в София академик Митев и зам.- ректорът на Пловдивския медицински университет професор Куклева, дипломати, учени, лекари, студенти и техните семейства.

Проектът Pendara Ethno Project стартира и е представен през от Нина Николина и Калин Вельов в Холандия през 2002. От 2012 към тях се присъединява и Екатерина Ангелова, наследница на поколения народни певици.

"Ерген Деда":

http://youtu.be/oWCdGXW86lY

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички