Петък в 3! Ракия след Каймак-а


Петък в 3! Ракия след Каймак-а

7419

Що са животно е Петък в 3 - отделен изпълнител, дует или цяла група? - питат се един друг по форумите почитателите на "театралното" парче "Каймак", което ги забавлява в Интернет пространството отскоро.

(www.youtube.com/watch?v=1ZGU1XX-PTU)

Отговорът: това е цял проект, за който стоят четирима души (или четири души), обединени от желанието да правят неконвенционална музика със смислени текстове и съвременна  визия: Георги Красимиров-Герасим–композитор, студиен инженер и продуцент; Иво Тицин – текст на песните и продуцент; Елена Влади – вокал и Борислав Манов–рап и речитатив.

"Отправяме едно съществено послание, но в приятна опаковка, за да не тежи", допълват самите те с широка усмивка.

Групата се нарича Петък в 3, защото първото й интервю се състояло в "БГ радио" в такъв ден - петък, от 15 часа. Герасим е кръстникът на формацията.

"Настана часът да заставаме пред микрофона, а нямахме име все още. Тогава Герасим отсече: "Изявата е днес - петък, от 3 часа, ето така ще се казвате", разказва Елена.

Песента "Каймак" изкара в челната тройка на "БГ радио" доста време, мелодията бе завъртяна няколко пъти и по Националното радио.

Проектът не е комерсиален и няма за своя цел издаване на цял диск или концертни изяви - всички допринасят за цялото през свободното си време - напълно безплатно и с едничката идея за кеф.

Основна цел на екипа е, както казват самите членове, да се забавляват максимално и да постигат "високохудожествени резултати, произвеждайки по 2 парчета годишно", които да имат своето разпространение в българските радиа, Мрежата, както и по музикалните ТВ канали на страната при наличие на заснет клип.

Всички са с образование от НАТФИЗ с изключение на Герасим, който е професионален музикант. Всички идват от семейства, близки до артистичните среди – бащата на Герасим например е шеф на Берковската духова музика, чието изпълнение краси началото и финала на дебютното им изпълнение.

Между другото това е второто парче на Елена с Иво Тицин като автор на текст за нейна изява – преди две години тя спечели наградата за дебют на конкурса "Златна пролет" с песента "Пощурял бонбон", без то е част от настоящия проект.

Петък в 3 направиха екранната премиера на клипа си при Милен Цветков и както те самите споделиха след това – "Вече гледаме напред и следващия път ще провокираме слушателите с едно парче, изцяло концентрирано около варенето на ракия".

В него отново ще бъдят подкрепени от Берковската духова музика.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички