Потвърдиха тежката диагноза на Гого


Потвърдиха тежката диагноза на Гого

7984

Тежката диагноза на Гого от Тоника - латерална миотрофична склероза (ЛАС), бе потвърдена в частна клиника в Белгия, писа сайтът "БГ естрада".

Това разкри със съжаление синът му Димитър в края на благотворителния концерт в Бургас, който се проведе миналата вечер в операта под наслов “Бургас за Гого - DMS GOGO 17 777”, за да събере средства за лечението на обичания певец. Повече от 30 звезди на българската естрада се качиха на сцената, за да засвидетелстват любовта и подкрепата си за пострадалия колега. Залата се оказа тясна да побере всички зрители на концерта, затова мнозина го гледаха на видеостена пред сградата, а цяла България директно по две телевизии. В урните пред салона бяха събрани 9 931 лв., като сумата бе установена от нотариус, а по време на лайфа бяха изпратени и 13 000 есемеса, съобщи организаторът Георги Манев.

Кичка Бодурова, която пристигна специално от САЩ за двата концерта, разкри, че се е засякла на границата с Ева и Гого. Съпругът на певицата Гери Димитров се разминал с Ева на митницата на Калотина, докато купували винетки за колите си. В последния момент се усетил, че това е половинката на Гого и споделил с булката си. Кичка скочила от бронирания джип "BMW" и успяла да се види с колегите си преди да отпътуват. Ева и Гого са пътували с колата си до частна клиника в Белгия, където са потвърдили диагнозата, поставена му от лекарите у нас. На 26 април, когато ще се състои вторият концерт за певеца в НДК, Гого ще пътува за Израел. В клиника, славеща се с много добра репутация, ще му бъде направена процедура по преливане на стволови клетки.

Йорданка Христова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Веселин Маринов, Кристина Димитрова, Ваня Костова, Мариана Попова, дует Шик, групите Трамвай N 5, Сигнал и Горещ пясък, Илия Ангелов, Жан Шейтанов, Пламен Ставрев, Богдан Томов, Асен Масларски, Искрен Пецов, Стефан Илчев, Драго Драганов пяха любими песни за Гого от Тоника. Колегите на заболелия певец – Милица Божинова, Драго Димитров и Ралица Ангелова закриха концерта с два от хитовете на групата, а финалът бе запазен за “Здравей, как си приятелю”, в която се включиха всички участници и композитора Стефан Диомов. Изненада поднесе поетът Пейо Пантелеев - стихотворение за певеца с посвещението: "Гого, сигурен съм, че ще се пребориш с тази буря и с помощта на всички ще изведеш своята лодка на спасителния бряг".

Пантелеев сподели, че собственикът на капанче му дал 20 лева с молба да ги пусне в благотворителната касичка. "Направих го и знаех, че този човек днес едва ли е изкарал от това капанче 20 лева", каза поетът.

“Здравейте, приятели! Няма все още измислена такава дума или израз, която може точно да изрази взрива и последвалата го лавина от положителни емоции, добронамереност и любов, която получих през последните две седмици. Огромният енергиен поток от човечност, който получих през последните дни, е най-силната гаранция за моето оцеляване. Защото няма по-силно лекарство от човешката любов! Едва ли на земята има човек, който повече от мен иска да е с вас сега. Да! Сега не мога. Но аз съм сигурен, че с помощта, която ми оказвате, с вашата огромна любов и подкрепа ще се случи и ние отново ще пеем заедно!" С тези думи, произнесени от Гого Найденов, започна благотворителният концерт за него, а обръщението му е записано в дома му в Айтос на 6 април 2010.

“Съжалявам, че не можах да изгледам целия концерт, разбрах, че съм изпуснала най-вълнуващата част, но се почувствах зле и трябваше да си тръгна, разказа вчера пред "24 часа" Лили Найденова. Майката на Гого аплодира изпълнителите от втория ред на залата в бургаската опера. Животът ми мина с песните на моя син, обичам да ги слушам често, особено изпълненията му, когото работеше в чужбина, разказва майката. Тя пази записи от скандинавския период на Ева и Гого. Двамата заминали за Норвегия след злополучното турне във Виетнам и последвалата забрана на Тоника през 1979. "Невероятни са изпълненията му на рок парчета на английски", пали се Лили Найденова. Тя ще навърши 88 през юли, но казва, че се чувства добре и иска да влее надежда за живот и в сина си. "Мечтата ми е да го видя отново на сцената, вярвам, че ще хвърли патериците и ще стъпи на краката си", допълва майката.

На втория ред в препълнената зала на операта се чувствала малко странно, тъй като никога не избирала предно място за концертите на сина си и Тоника.

"Предпочитам предпоследния или последния ред", казва майката. Гого дошъл на бял свят с мощен рев. "Не само проплака с басов тембър, но и започна да си тананика от най-ранна възраст", споделя жената. Тя осъзнала, че синът й има талант, когато, готвейки в кухнята, го чула как пее "О, соле мио!" "Тогава беше на 13, оставих всичко и се заслушах, като че ли в този момент разбрах, че музиката няма да бъде за него само увлечение", признава Лили Найденова.

След това го завела за първи път на музикален педагог.

Веднага го харесали.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички