Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо

Прогресив рок Поздрави за вятъра от ветераните Ренесанс


Прогресив рок Поздрави за вятъра от ветераните Ренесанс

4102

Албумът "Grandine Il Vento" (или "Поздрави за вятъра") на Ренесанс (Renaissance) ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" на  програма "Хоризонт" на БНР в събота, 8 март, след новините в 21.00 часа.
 
Подготовката на тринайсетия студиен албум на британската прогресив рок група започва през 2009, когато музикантите отново се събират след издаването на албума "Tuscany" през 2001, но е съпроводена от решаването на множество проблеми.

Промените в пазарната ситуация карат големите фирми в музикалния бизнес да загубят интерес към издаването на нов техен албум и вместо това предпочитат да тиражират старите заглавия от каталога на именитата формация, от което обаче музикантите получават мизерни приходи.

След дълги и неуспешни преговори с фирмите китаристът Michael Dunford и певицата с 5-октавен глас Annie Haslam тръгват по пътя на пряк контакт със своите привърженици за финансиране на новия им проект. За целта в началото на 2012 се обръщат към платформата Kickstarter, успяват да привлекат 860 съмишленици и да съберат дори двойно повече пари, отколкото първоначално са заявили за необходими.

С това успешно начало двамата започват работа, при която се налагат известни технологични промени в сравнение с предишните албуми на бандата, когато текстовете са писани предимно от Betty Thatcher. Процесът протича обикновено така: най-напред Michael композира музиката, помества я в софтуера Garage Band и я изпраща на Annie, която започва работа върху текста. След няколко обменяния между двамата песента се оформя и те я представят на другите членове на групата по време на записите в студиото на пианиста Rave Tesar.

Междувременно Annie започва да изпитва силни болки в гръбначния стълб и това кара музикантите да отменят част от планираното турне в Северна Америка и тъкмо тя се възстановява, идва нова загуба: Michael получава масиран мозъчен кръвоизлив и умира след като е записал преди това всички свои партии за албума.

Групата решава да продължи работа и да завърши проекта в негова чест. И това е наистина добър диск, в който те отново рисуват звукови картини и ни повеждат към неизказаното.

Темите на песните са посветени на Леонардо да Винчи и величието на Майката Земя, бродим с тях из джунглите в Бразилия и африканските села и слушаме вечната приказка за любовта, обяснява водещият на Картини-те Сергей Шишов.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички