Мария Илиева превърна зала 1 на НДК в Любов
Блус легендата Норман Бийкър в София за 8 декември. "Дясната ръка" на Джак Брус от Крийм закрива "Аларма Пънк Джаз 2023"
Шоуто Lеd Zeppelin Symphonic идва и в София
Две родни групи ще подгреят за атиняните Full House Brew Crew
Арика Адамс от "Гласът на България" открива концерта на Мария Илиева в НДК
Соул и джаз под звездите с Mario Biondi в Пловдив и Варна
Accept хедлайн на Midalidare 2024. Saxon, HammerFall и Delian попълват афиша
Допълнителни билети за концерта на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
Михаил Йосифов и Новините в джаза преоткриват музиката на Петър Ступел: Темпо, темпо!
Миро, Михаела Филева, Графа, Любо и Живко Петров специални гости на Мария Илиева в НДК
Българо-гръцка метъл инвазия на Bio-Cancer, Exarsis, Terravore и Certain Demise
Сицилианска връзка: Шугейз от Clustersun за бомбен десерт на пловдивската серия на "Аларма Пънк Джаз" 2023

Пътуване с музика и слово в ясна посока


Пътуване с музика и слово в ясна посока

4877

Издателство "Жанет 45" и Столична библиотека канят на едно "пътуване в ясна посока" – премиерата на дебютната стихосбирка "Завой" на Иван С. Вълев, която ще се състои в Литературния клуб на Столична библиотека от 18.30 ч. на 3 октомври (вторник).

Събитието е част от поредицата "Дебюти в Столична библиотека". За стихосбирката ще говорят нейният редактор Петър Чухов, Кристин Димитрова, Оля Стоянова, Иван Ланджев и Илиян Любомиров, ще има авторско четене, както и музикален сет, подготвен като саундтрак за пътуване, съставен от песните, които са звучали по време на писането на книгата.

"Иван скицира кратки, парадоксални епизоди от живота с уверени движения. С минимален брой думи. С изящна проницателност. Без словесни украси. Сред натоварения градски трафик този "Завой" е глътка чист въздух. До дъното на дробовете", коментира Кристин Димитрова.

Иван С. Вълев е роден през 1984 г. в град Сандански. Завършва Техническия университет в София, като първите му две публикации са научни статии. Въпреки че работи в сферата на телекомунициите, музикалните и литературните му интереси довеждат до по-сериозни опити и в двете области – бас китарист е на етно-рок формацията ГологанИван Христов, Анджела Родел, Петър Чухов) и съосновател на литературната рок група LaText с поета Петър Чухов, свирил е и в инди-рок бандата Bears And Hunters, както и в страничния проект Homeovox на китариста на Остава Георги Георгиев.

Публикувал е хайку (в българо-унгарската хайку антология "Различна тишина" и в. "Литературен вестник") и поезия в интернет изданията "Кръстопът", "Литературен клуб", Public Republic, Dictum, "Открита литература", в. "България днес" и др.). Лауреат е на различни форуми, между които са националният конкурс "Петко и Пенчо Славейкови", гр. Трявна, поетичният конкурс по случай 130 години от рождението на Сирак Скитник и 40 години от първата емисия на Радио Благоевград, както и националният конкурс за млади поети "Димитър Бояджиев". Стихосбирката "Завой" е дебютната му книга, включваща стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани на различни конкурси.

Редактор е Петър Чухов, корица и оформление Иво Рафаилов, издава ИК "Жанет 45".

Столичната библиотека е на площад "Славейков" № 4.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Cher - "Christmas"

Видео


Албуми


Cher - "Christmas"

Феновете на Шер (Cher) могат да разчитат на много весел, ярък и рок-ен-рол празничен сезон тази година с официалното...

Най-четени новини


виж всички