Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Раздадоха Балканските музикални награди 2011 на пищна церемония


Раздадоха Балканските музикални награди 2011 на пищна церемония

3709

Балканските музикални награди 2011 вече са факт.

Столичният площад "Александър Батенберг" се превърна в център на Балканите снощи.

Истинско нашествие на звезди и многохилядна публика бяха само част от зрелището, организирано от Balkanika Music Television. На една сцена се качиха именити изпълнители от различни стилове и поколения.

Инна (Inna) (на снимката) грабна три приза – за Песен на Румъния ("Sun Is Up"), за Световен пробив и за Изпълнителка на Балканите за 2010. Сердар Ортач пък бе определен за Изпълнител на Балканите. Зрителите отредиха  Манга да бъде Група на 2010. "Love In Brazil" на Андреа Баника (Andreea Banica) е най-харесваният видеоклип 2010. За Балкански проект на 2010 бе определен дуетът на Теодора и Giorgos Giannias – "За теб живея".

Точно в 20.00 часа започна подгряващият концерт, а участието на Крум и Нели Петкова взриви препълнения площад. По дълъг червен килим преминаха всички официални гости. Появата на Инна на пътеката бе един от най-очакваните моменти. Певицата бе облечена с дълъг шлейф, на който бяха щамповани лицата на фенове на звездата от фейсбук профила й. Колие I Like подобно бутоните от фейсбук и боти с капси допълваха екстравагантната й визия.

Водещите Камен Воденичаров, Даниела Янков и Йоанна дадоха старт на церемонията точно в 21 ч. Истински фурор предизвика появата на Даниела след едногодишно отсъствие от България. Последваха изпълненията на победителите в категорията Песен на Балканите от всяка държава. Освен официалните победители, публиката пя още с хитовете на Radio Killer, Флори, Емануела, Поли Генова, Йоанна, Джина Стоева и още много други.

Легендарната Есма Реджепова също зарадва зрителите, а по-рано същия ден по време на пресконференцията сподели, че България е място, където се чувства като у дома си. В дългогодишната си музикална кариера кралицата на ромската музика е имала многобройни срещи със своите български почитатели.

Инна разпя публиката с превърналите се в световни хитове "Sun Is Up" и "Amazing". Звездата избра Балканските награди, за да изпълни и "Club Rocker" – последния сингъл, чиято видеореализация се очаква да се появи в телевизионния ефир скоро.
 
Нови песни представиха още няколко звезди. Алисия направи дует със Сарит Хадад, Джина Стоева предложи баладата "Надежда", Теодора пък презентира нова балканска колаборация – заедно с Giorgos Giannias и Master Tempo. Крум изпълни новия си сингъл "Руска рулетка".
 
Един от най-дългоочакваните моменти бе появата на Горан Брегович на сцената. Той бе отличен за принос към развитието и популяризирането на балканската музика. Големият композитор и изпълнител тотално взриви присъстващите. "Музиката е дълбоко в човека. Тя обединява хората от различни народи и култури и не е нужно да говориш един език, за да се разбираш, когато правиш музика. Тези награди са много важни. Балканските музикални награди показват на останалия свят, че ние тук сме се обединили и сме познали нещо като свое", сподели Брегович по-рано през деня. Музикантът заедно със своя Оркестър за сватби и погребения зарадва хилядите на площада и многомилионната телевизионна аудитория.

Балканските музикални награди 2011 достигат до зрителите чрез 12 телевизии.

Над 200 бяха акредитираните журналисти, а 250 делегати пристигнаха за церемонията в София.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички